Turnaj na šest jamek? EUROPEAN TOUR a její novoty

Turnaj na šest jamek? EUROPEAN TOUR a její novoty

A už je to tady znovu, šéf European Tour Keith Pelley přichází s další inovací. Poté co se ukázal s nočními turnaji či hudbou na prvním odpališti, zavádí GOLFSIXIES. Turnaj hraný na šest jamek. "Představí se dvoučlenné týmy ze šestnácti zemí a budou hrát o 1,06 milionu


profimedia-0266547841A už je to tady znovu, šéf European Tour Keith Pelley přichází s další inovací. Poté co se ukázal s nočními turnaji či hudbou na prvním odpališti, zavádí GOLFSIXIES.

Turnaj hraný na šest jamek. "Představí se dvoučlenné týmy ze šestnácti zemí a budou hrát o 1,06 milionu dolarů. Debutové GOLFSIXIES bude hostit 6. května Centurion Club poblíž Londýna," píše se na oficiálním webu European Tour. Dále tam stojí: Hracím formátem je "greensomes", tedy to, že oba hráči z týmy pošlou do hry míček z týčka, poté si vyberou lepší z dosažených pozic a dále se už střídají ránu po ráně, dokud nedokončí jamku. Mužstva jsou první den rozdělené do čtyř skupin po čtyřech, pouze dva nejlepší po prvním dni postupují dál. Druhý den se hraje vyřazovacím stylem (čtvrtfinále, semifinále, finále) o titul.

"Už jsme před nějakým časem řekli, že golf potřebuje projít modernizací a nové hrací formáty jsou jedním z nástrojů, jak toho dosáhnout. Jsem nadšený, že jsem mohl oznámit spuštění GOLFSIXIES," tvrdí Pelley. "Chceme přiblížit golf nové generaci a myslím si, že tomuto formátu se to povede. Nejen kvůli zvolenému vyřazovacímu stylu, ale také díky interaktivnímu digitálnímu zážitku na našich stránkách a inovativnímu televiznímu pokrytí."

Navzdory ztenčení hrací doby si Pelley slibuje, že GOLFSIXIES budou mít podobnou atmosféru jako RYDER CUP. GOLFSIXIES budou hrána v "amfiteátrech", tedy tak, že kolem odpališť a greenů budou takovým stylem rozmístěna sedadla. Na prvním odpališti a na dalších místech bude hudba a pyrotechnika. Hráči budou mít mikrofony.

“Jsme nadšeni, že lidem můžeme nabídnout duely mezi zeměmi. Jsme v zábavním průmyslu a GOLFSIXIES jsou toho skvělou ukázkou," tvrdí Pelley.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/830868473651793920