DAY: Vždy jsem chtěl být světovou jedničkou

DAY: Vždy jsem chtěl být světovou jedničkou

Jason Day možná neumí vysvětlit, jak se počítá OWGR, nicméně to zvládne jen málokdo. Snáze se Dayovi popisuje, co pro něj první místo ve světovém žebříčku znamená.  “Nedávají za to žádné trofeje," usmál se Australan, který byl jedničkou už 51 týdnů. "Je to v


Jason Day - Arnold Palmer Invitational 2016Jason Day možná neumí vysvětlit, jak se počítá OWGR, nicméně to zvládne jen málokdo.

Snáze se Dayovi popisuje, co pro něj první místo ve světovém žebříčku znamená.

 “Nedávají za to žádné trofeje," usmál se Australan, který byl jedničkou už 51 týdnů. "Je to více o hrdosti. Až se jednou ohlédnu za svou kariéru, budu chtít vědět, kolik týdnů jsem byl na vrcholu. Dostat se tam byť jen na jediný týden je něco opravdu výjimečného."

Day se poprvé dostal do čela na jediný týden v roce 2015, když ovládl BMW CHAMPIONSHIP. Zpátky mu pomohl až loňský březen a vítězství na WGC-DELL MATCH PLAY. Od té doby hledá vyzyvatele.

Většina hráčů sní o tom, jak promění rozhodující putt při finálovém dni na MASTERS. případně o tom, jak se vypořádají s letní bouřkou a pozvednou trofej pro vítěze THE OPEN. Day vždy ovšem snil o jediném: stát se světovou jedničkou.

Tato motivace jej hnala kupředu během náročného dospívání i při zraněních. Dříve v tomto roce řekl, že jeho ultimátním cílem je udržení pozice světového hráče tříslo 1 od ledna do prosince. Jeho plán nyní mohou překazit Američan Dustin Johnson a Japonec Hideki Matsuyama.

Jeden z těchto tří mužů odjede z Los Angeles coby vládce současného golfu.

Ačkoliv Dayův náskok na Roryho McIlroye zůstává stále stejný (ztráta Severního Ira se pohybuje od květnového THE PLAYERS kolem půl bodu), Johnson a Matsuyama pomalu Daye stahují.

“Mým cílem bylo po celý život stát se světovou jedničkou. Co dělat poté, když se vám to povede? Musíte se snažit makat dál a najít cestu, jak se v čele udržet," řekla nová tvář Nike na konferenci před startem GENESIS OPEN.