Na ZURICH CLASSIC se body rozdávat nebudou

Na ZURICH CLASSIC se body rozdávat nebudou

ZURICH CLASSIC bude mít v roce 2017 nový formát (týmová soutěž ve dvojicích), na turnaji se ovšem nebudou rozdávat body do světového žebříčku. Rada OWGR totiž zamítla žádost od PGA Tour, aby se tento rok na ZURICH CLASSIC udělovaly body. Golf Digest mluvil s ředitelem turnaje


profimedia-0284878717ZURICH CLASSIC bude mít v roce 2017 nový formát (týmová soutěž ve dvojicích), na turnaji se ovšem nebudou rozdávat body do světového žebříčku.

Rada OWGR totiž zamítla žádost od PGA Tour, aby se tento rok na ZURICH CLASSIC udělovaly body. Golf Digest mluvil s ředitelem turnaje Stevem Worthym, který toto rozhodnutí potvrdil. Ačkoliv byl Worthy z výsledku zklamaný, řekl, že jej rozhodnutí nešokovalo.

"Věděli jsme, že po změně formátu tyto debaty přijdou. Přijímáme rozhodnutí a souhlasíme s ním. Myslím si, že rada OWGR měla největší problém přijít na ideální způsob, jak body rozdělit. Je to těžké, když hráč nehraje sám, ale se spoluhráčem. Věřím, že takové otázky bychom mohli časem zodpovědět."

Worthy zároveň doufá, že to, že se nebudou rozdávat body, neovlivní obsazení turnaje. V tuto chvíli jsou přihlášeni Justin Rose, Rickie Fowler, Jason Day či Henrik Stenson. 

"Nic takového jsme neslyšeli. Žádný z hráčů nezmiňoval, že nepřijede," řekl Worthy, který u dříve poznamenal, že týmovým formátem se bude ZURICH CLASSIC hrát minimálně tři roky, dokud nevyprší smlouva s hlavním sponzorem. "Věříme, že budeme mít velmi silné startovní pole."

Mimochodem, Worthy zmínil, že jeden z hvězdných hráčů mu řekl, že vítá absenci bodů do světového žebříčku. Nechce totiž, aby jeho pořadí v OWGR bylo ovlivněno hrou kohokoliv jiného. Světový žebříček, který byl představen v roce 1986, nikdy nerozdával body za týmovou soutěž,

Ač nepůjde o body, ve hře budou na první oficiální týmové akci na PGA Tour od roku 1981 skvělé ceny: v banku je 7,1 milionu dolarů, oba členové vítězného týmu získají 400 bodů do FEDEX CUPU a také dvouletou výjimku pro americkou tůru.

"Všichni hráči, se kterými jsem mluvil, jsou nadšení," tvrdil Worthy