JOHNSON je novou světovou jedničkou!

JOHNSON je novou světovou jedničkou!

Američan Dustin Johnson  je novým vládcem golfového světa. Suverénním vítězstvím o pět ran na GENESIS OPEN se protáhl do čela světového žebříčku, kde vystřídal Jasona Daye. Rozhodující útok přišel v neděli ráno, kdy se hrálo kompletní třetí kolo. Johnson zahr?


February 19, 2017 - Los Angeles, California, U.S - Dustin Johnson celebrates with his trophy after the final round of the PGA Tour Genesis Open golf tournament at Riviera Country Club on February 19, 2017, in Los Angeles. Dustin Johnson won the Genesis Open., Image: 321530389, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

Američan Dustin Johnson  je novým vládcem golfového světa. Suverénním vítězstvím o pět ran na GENESIS OPEN se protáhl do čela světového žebříčku, kde vystřídal Jasona Daye.

Rozhodující útok přišel v neděli ráno, kdy se hrálo kompletní třetí kolo. Johnson zahrál sedm ran pod par a do čtvrtého kola šel s pohodlným náskokem a 71 údery uzavřel cestu za 13. titulem na PGA Tour.

"Dodává mi to hodně sebevědomí. Díky tomu budu pracovat ještě tvrději, aby se stál ještě lepším golfistou,"řekl nadšený DJ.

Day mohl svůj trůn uhájit jen v případě, že by v Los Angeles neskončil hůře než dělený třetí (nejvýše s jedním hráčem). K takovému umístění měl Australan hodně daleko, Johnson mu nadělil propastných 19 úderů, Day skončil se skóre -2 na dělené 64. pozici.

Od chvíle, kdy Johnson loni v létě vyhrál svůj první major (US OPEN), získal čtyři vítězství a ukončil tak 47 týdnů dlouhou vládu Daye. Johnson je teprve dvacátým golfistou, který stanul v čele světového žebříčku. OWGR funguje od roku 1986.

DJ se chlubí jedním výjimečným zápisem - triumf na GENESIS OPEN hraném na Riviera County Club, jeho oblíbeném hřišti, kde v posledních letech dominuje, znamená, že v deseti sezonách za sebou vyhrál alespoň jeden turnaj.

To se povedlo už jen pouze opravdovým legendám Jacku Nicklausovi a Tigeru Woodsovi.

https://twitter.com/PGATOUR/status/833529851252502529