TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Marod Woods, Johnson otcem i světovou jedničkou

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Marod Woods, Johnson otcem i světovou jedničkou

Neuniklo vám minulý týden? Woodse dál brzdí záda Skoro se zdá, že Tiger Woods v této sezoně ohlásil více odstoupení z turnajů (ať už rozehraných, nebo plánovaných), než odehrál soutěžních kol.  Jeho nejčerstvější odstoupení je ale možná vůbec nejzásad


Neuniklo vám minulý týden?


Woodse dál brzdí záda

Skoro se zdá, že Tiger Woods v této sezoně ohlásil více odstoupení z turnajů (ať už rozehraných, nebo plánovaných), než odehrál soutěžních kol. 

Jeho nejčerstvější odstoupení je ale možná vůbec nejzásadnější. Woods totiž neodřekl účast na golfovém turnaji, ale na pouhé tiskové konferenci. Tak špatně na tom jsou jeho záda.

http://www.golfdigest.cz/2017/02/zada-boli-woods-zrusil-tiskovou-konferenci/

V Maroku prošli všichni tři Češi cutem

matus-05Do pátečního finále vyráželi ze stejné pozice a na shodném umístěním také skončili – čeští golfisté Martin Příhoda a Stanislav Matuš se podělili o 18. příčku (-7) na marockém turnaji OPEN CASA GREEN GOLF.  Ve třetím kole na hřišti Casa Green zahráli dvě rány pod par, v Matušově případě se jednalo o pět birdie a tři bogey, Příhoda zapsal čtyři birdie a dvě bogey. Jan Cafourek se tentokrát pod par nedostal, hřiště v Casablance obešel za +1 a s celkovým skóre -2 obsadil 36. pozici. Z vítězství se raduje Němec Christopher Carstensen  (-15).


 

EUROPEAN CHALLENGE TOUR slaví

Roky běží jako zběsilé. Víte, že právě letos je to už 25 let, tedy čtvrt století, od okamžiku, kdy se v České republice hrál premiérově turnaj Challenge Tour?

A tohle výročí vyšlo přesně na rok, v němž se v Česku budou hrát dokonce hned dva podniky druhé evropské ligy – k už tradičnímu klání na Kunětické Hoře se přidá Prague Golf Challenge na Zbraslavi.

http://www.golfdigest.cz/2017/02/european-challenge-tour-v-cesku-slavi-ctvrt-stoleti/

Rumford vládl doma v Austrálii

Australan Brett Rumford získal své šesté vítězství na European Tour, když zvládl nedělní jamkovku, kterou vyvrcholil turnaj ISPS HANDA World Super 6 Perth. Rumford byl na hřišti Lake Karrinyup suverénní ve třech kolech hraných na rány (skóre -17, náskok pěti úderů před konkurencí) a zářil také v jamkovce.  "Je úžasné tady zvítězit a navíc uspět v tomto novém formátu," řekl Rumford, který si přišel na 210 tisíc euro. Ve finále porazil sedmnáctiletého thajského golfistu Phacharu Khongwatmaie o dvě jamky. Třetí skončil další Australan Adam Bland.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/833248326283726848

Johnson bude podruhé otcem

Dustin Johnson bude podruhé otcem, jeho partnerka Paulina Gretzky, dcera legendárního hokejisty Wayna Gretzkyho, oznámila velkou novinu světu v sobotu na Instagramu.

Johnson prožívá mimořádné období. Loni vyhrál svůj první major (triumfoval na domácím US OPEN), poté populární Američan dosáhl na ocenění pro hráče roku na PGA Tour, v neděli se pak stal novou světovou jedničkou, když díky dominantnímu výkonu a triumfu na GENESIS OPEN vystřídal Jasona Daye.

Johnson má s Gretzky už syna, v lednu roku 2015 se narodil Tatum.

https://www.instagram.com/p/BQpEucNAqfD/

 

ZURICH CLASSIC nabídne hvězdy, body ne

ZURICH CLASSIC bude mít v roce 2017 nový formát (týmová soutěž ve dvojicích), na turnaji se ovšem nebudou rozdávat body do světového žebříčku.

Rada OWGR totiž zamítla žádost od PGA Tour, aby se tento rok na ZURICH CLASSIC udělovaly body. Golf Digest mluvil s ředitelem turnaje Stevem Worthym, který toto rozhodnutí potvrdil. Ačkoliv byl Worthy z výsledku zklamaný, řekl, že jej rozhodnutí nešokovalo.

http://www.golfdigest.cz/2017/02/na-zurich-classic-se-body-rozdavat-nebudou/

 

Johnson jde do čela světového žebříčku

Američan Dustin Johnson dotáhl své tažení na GENESIS OPEN do úspěšného konce. V neděli zazářil ve třetím kole sedmi ranami pod par a vybudoval si pro finále náskok šesti ran. Ten nakonec dokázal ještě o jeden úder zvýšit. Chvíli dokonce ohrožoval rekord turnaje (-20), dvě bogey na závěrečné devítce mu ale v jeho překonání zabránily.  To je asi tak jediné, co mohlo DJ kazit radost. Vyhrál svůj třináctý turnaj na PGA Tour, stal se světovou jedničkou, získal 500 bodů do FEDEX CUPU a vydělal 1,260 milionu dolarů."Popravdě nerozumím tomu, jak se OWGR počítá, ale poznám čísla 1,2,3 a to je všechno, na čem opravdu  záleží," řekl Johnson o svém  posunu do čela žebříčku.

Konečné pořadí: Dustin Johnson (-17), Thomas Pieters (-12), Scott Brown (-12), Justin Rose (-11), Wesley Bryan (-11), Kevin Na (-11), Charley Hoffman (-11)

https://twitter.com/PGATOUR/status/833547357237166082