6 zajímavostí před Masters

6 zajímavostí před Masters

Vítězové, kteří týden před Augustou neprošli cutem Neměli před Masters nejlepší formu, přesto v Augustě uspěli. Historie slavného majoru eviduje v 21. století už tři hráče, kteří oblékli zelené sako a přitom týden předtím neprošli cutem. Mike Weir (2003), A


Vítězové, kteří týden před Augustou neprošli cutem profimedia-0060977674Neměli před Masters nejlepší formu, přesto v Augustě uspěli. Historie slavného majoru eviduje v 21. století už tři hráče, kteří oblékli zelené sako a přitom týden předtím neprošli cutem. Mike Weir (2003), Angel Cabrera (2009) a Trevor Immelman (2008) si formu načasovali báječně. Ve stejné situaci jsou teď o poznání větší favorité, než zmíněný Kanaďan, Argentinec a Jihoafričan. Jordanu Spiethovi, Adamu Scottovi a Patricku Reedovi minulý týden na Shell Houston Open skončily dlouhé série procházení cuty. Spieth minul první cut z posledních 19 turnajů, Scott první z 25 a Reed se do finálových kol nepodíval poprvé z posledních dvaceti startů. Spieth se Scottem se ale do Augusty vracejí už jako bývalí vítězové, Reed na triumf na majoru čeká.  
Výzva pro hvězdy profimedia-0326607710Dustin Johnson, Rory McIlroy, Jason Day, Hideki Matsuyama a Henrik Stenson. Co mají tihle nejlepší hráči světa podle žebříčku společného? Ani jeden z nich ještě Masters nevyhrál. Pokud by vyhrála světová jednička Johnson, zaznamenal by své už čtvrté vítězství letos a druhý major v životě. McIlroye zase láká vidina zkompletovaného Grand Slamu. Jason Day by se jako bývalá světová jednička radoval teprve z druhého majoru. V období, kdy prožívá těžké chvíle vedle své nemocné maminky, by byl zisk zeleného saka hodně emotivní. Hideki Matsuyama by se stal prvním japonským vítězem turnaje a Henrik Stenson by dosáhl svého druhého majoru po čtyřicítce.
Tiger potřetí za poslední 4 roky mimo profimedia-0256142126-(1)Překvapení se nekoná. Tiger Woods oznámil, že první major sezóny hrát nebude. Jeho bolavá záda mu to neumožní a znamená to jediné: Woods vynechá Masters potřetí za poslední čtyři roky. Navíc se ho netýká už pátý major v řadě. Čtyřnásobný vítěz turnaje v Augustě bude přítomen pouze na večeři šampiónů.    
Jason Day ve hře blogs-the-loop-blog-jason-day-celebrate-0818Jeho sedmá účast na Masters nebyla jistá. Jason Day odstoupil ze světové jamkovky před 14 dny už v prvním kole. Na tiskové konferenci pak prohlásil, že letí do Austrálie za svou maminkou, která má rakovinu plic a čeká ji operace. V tu chvíli nevěděl, jestli bude Masters hrát. Operace 25. Března dopadla dobře, ačkoliv byla mamince Daye odňata část plíce. „Je na tom dobře. I když jí vzali čtvrt levé plíce. Byl jsem s ní každý den doma. Když jsem se dozvěděl, že je maminka nemocná, golf byl to poslední, na co jsem myslel. Teď jsme v mnohem lepší  situaci. Tohle je speciální týden nejen proto, že tu můžu být, ale taky proto, že vím, že je maminka v dobrých rukou,“ řekl Day.
Předpověď počasí Chvíli to vypadalo, že letošní ročník zpestří déšť. Podle aktuální předpovědi by ale hráče mělo přivítat příjemné počasí zejména o víkendu. Ve čtvrtek a pátek by mělo být zataženo a větrno s teplotami mezi 16 – 18 stupni Celsia. Víkend by měla rozjasnit modrá obloha a příjemné teplo od 22 do 25 stupňů. Horší je to počasím v tréninkových kolech. V pondělí bylo hřiště dvakrát zavřeno kvůli bouřkám a ve středu se očekává podobný scénář. 
I mistr golfista se někdy utne Poprvé od roku 2012 bude Jamie Donaldson chybět na Masters. Nedávno navštívil televizní stanici Sky Sports, aby na simulátoru ukázal, jak hrát Augustu. Vedle světoznámého trenéra Simona Holmese ale všechno nevyšlo podle představ Velšana. Na jedenácté jamce totiž dvakrát za sebou trefil socket (míček zasažen krčkem hole), ránu mířící prudce doprava. Donaldsona obě rány velmi pobavily. https://twitter.com/jorirl/status/848254667603791873?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fgolfweek.com%2F2017%2F04%2F03%2Fjamie-donaldson-laughs-as-he-shanks-two-in-a-row-into-simulator-augusta-11th-hole%2F https://twitter.com/jorirl/status/848255483261669376?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fgolfweek.com%2F2017%2F04%2F03%2Fjamie-donaldson-laughs-as-he-shanks-two-in-a-row-into-simulator-augusta-11th-hole%2F