TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Garcia se poprvé oblékl do zeleného saka, Spilková jde do sezóny se zdravým sebevědomím

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Garcia se poprvé oblékl do zeleného saka, Spilková jde do sezóny se zdravým sebevědomím

Neuniklo vám minulý týden? Garcia zlomil nepřízeň osudu. Na Masters vyhrál svůj první major Dlouhých osmnáct let sbíral na majorech jedno top 10 za druhým. Ale teprve v neděli 9. dubna 2017 se dočkal svého prvního vytouženého titulu na turnaji velké čtyřky. Sergio


Neuniklo vám minulý týden?

Garcia zlomil nepřízeň osudu. Na Masters vyhrál svůj první major

Sergio Garcia vítěz Masters, sako předává Danny WillettDlouhých osmnáct let sbíral na majorech jedno top 10 za druhým. Ale teprve v neděli 9. dubna 2017 se dočkal svého prvního vytouženého titulu na turnaji velké čtyřky. Sergio Garcia si konečně může říkat major šampion, v Augustě se oblékl do zeleného saka. Už to vypadalo, že vynikající španělský golfista na major nikdy nedosáhne. Mnozí experti pochybovali o jeho psychice na velkých turnajích, ale hlavně sám Garcia už nevěřil, že na nich může někdy vyhrát. Tím spíš, když se po drivu na třinácté jamce finálového kola v Augustě jeho míček opíral o keř ve vodní překážce a Garcia zase jednou ztrácel půdu pod nohama. VÍCE ČTĚTE ZDE.

Svět golfu gratuloval Garciovi k vítězství na Masters

V podání Sergia Garcii se nebude říkat do třetice všeho dobrého, ale do sedmdesátého čtvrtého všeho dobrého. Tolik účastí potřeboval 37letý Španěl k zisku prvního titulu na turnaji kategorie major. A rovnou zvítězil na tom možná nejslavnějším – na Masters. V Augustě se poprvé oblékl do zeleného saka, ale ještě před tím, než mu nejcennější kus golfového oblečení loňský vítěz Danny Willett nasadil, golfový svět zasypal Twitter gratulacemi. https://twitter.com/TigerWoods/status/851217656208379904?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.golfchannel.com%2Fnews%2Fgolf-central-blog%2Fgolf-world-congratulates-garcia-after-major-breakthrough%2F https://twitter.com/McIlroyRory/status/851215711846486017?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.golfchannel.com%2Fnews%2Fgolf-central-blog%2Fgolf-world-congratulates-garcia-after-major-breakthrough%2F https://twitter.com/JustinRose99/status/851244422687858688?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.golfchannel.com%2Fnews%2Fgolf-central-blog%2Fgolf-world-congratulates-garcia-after-major-breakthrough%2F VÍCE GRATULACÍ ZDE. 

KLÁRA SPILKOVÁ: Zdravá sebedůvěra a znovunalezená radost ze hry

Spilkova-K.-KPMG.T.K.5.4.2017-photo-Zdenek-Sluka-0001„Jarní tiskovka ve mně vždy evokuje začátek sezony, na který se vždy moc těším,“ byla první slova Kláry Spilkové na tiskové konferenci. Tentokrát v sídle společnosti KPMG na pražském Těšnově. Slova pronesená, ve srovnání s loňským rokem ve skromnějších podmínkách, ale o to s větším sebevědomím. Možná byla pronesena i na základě prvního turnajového výsledku, kdy ve francouzském Terre Blanche na LET Access Series brala čtvrté dělené místo a jen den před prvním kolem zahrála v Pro-Am hole-in-one. „To nebylo jen hole-in-one, ale také pět birdíků a jeden eagle. Jenže to eso sice padlo na správné jamce, ale ve špatný den. I když…, ten Rover bych si stejně nevzala,“ komentovala své páté eso v životě s úsměvem Spilková, která na svém rukávu hrdě nosí logo automobilky Volvo. Spilkové se do slov po delší době vrátila radost a svým způsobem i její typická upřímnost a bezprostřednost. Ve srovnání se začátkem roku 2016 i svěžest, která vystřídala možná trochu z tréninku a cestování loňskou unavenou tvář. „Bylo to snad poprvé za posledních šest let, kdy jsem si snad na měsíc a dva týdny dala nohy nahoru a nic nedělala. Bylo to skvělé a doporučovala bych to každému,“ dodal s úsměvem k otázce mimosezonní přípravy Spilková. Do médií se tak dostala jen jarní příprava v Thajsku spojená s krátkou dovolenou. Realita je však přeci jenom trochu jiná. Spilková změnila styl zimní přípravy, drilování švihu a klasické fitness vystřídal kickbox. „Od ledna jsem chodila na box a možná jsem tak překonala i sama sebe, pak jsem odjela na Phuket. A jak vidíte, vyplatilo se to,“ jen potvrdila Spilková. O ZMĚNĚ REALIZAČNÍHO TÝMU A ÚČASTI NA ŽENSKÝCH MAJORECH ČTĚTE ZDE. 

ANKETA GOLF DIGEST C&S 2016: Co se vám nejvíce líbí?

S JAREM PŘICHÁZÍ NEJEN ZAČÁTEK SEZONY, nejen legendární Masters v Augustě, ale také pravidelná čtenářská anketa Golf Digest C&S. Ankety vždy vyvolávají emoce: Někdo je nadšen, někdo v zásadě souhlasí, někdo nesouhlasí, a někdo bývá dokonce pobouřen. Ale nakonec lze jen s nadhledem konstatovat: vox populi, vox dei. Hlas lidu vyřkl svůj soud, a komu se to nelíbí a zároveň ani nehlasoval, ať hlasuje příští rok. V každém případě jsou letošní výsledky v lecčems odlišné od těch loňských. Tak se nechte překvapit a čtěte dále.
GD04-17-HRISTEHŘIŠTĚ ROKU 1. MÍSTO – LORETA GOLF CLUB PYŠELY A zase ta Loreta… Loni vyhrála a letos svůj triumf v klíčové kategorii zopakovala. Loreta je živoucím důkazem toho, že k hráčské oblíbenosti není třeba stavět hřiště mistrovské ani s VIP standardy. Stačí být PROSTĚ KVALITNÍ a nabízet příjemnou obsluhu a dobré organizační zázemí. A samozřejmě musíte mít hezkou krajinu, bez ní to nejde. Ale také musíte být snadno dostupní, což v případě České republiky znamená být blízko Praze, protože odtud pochází nejvíce hráčů. Loreta v každém případě vítězí zaslouženě – tohle hřiště mají skutečně rádi hráči všech kategorií.
GD04-17-JAMKAJAMKA ROKU 1. MÍSTO – GOLF & SKI RESORT OSTRAVICE – JAMKA Č. 16, PAR 5 Loni si prvenství v této kategorii odnesla známá tříparová jedenáctka na Dýšině, letos jí ale zlato s přehledem vyfoukla naopak jamka pětiparová. Dlouhá šestnáctka na Ostravici (ze žlutých 490 m) byla loni třetí, letos poskočila ještě výš. Je NÁDHERNÁ jak svým přírodním charakterem, tak i proto, že má mohutné převýšení 27 metrů a z kopce se drivuje vždy dobře: Míč letí i běží daleko a při pohledu před sebe, dolů, máte uvolněný pocit. Obvykle zahrajete ránu lepší, než když hrajete nahoru. Vítězství vskutku letí daleko – až na Moravu.
GD04-17-RESTAURACERESTAURACE ROKU 1. MÍSTO – BLACK BRIDGE GOLF RESORT Zvnějšku asi není černomostní restaurace architektonickým skvostem, ale uvnitř je to místo dobré a příjemné. Jeho zelenobílé ladění je svěží a působí na hráče uklidňujícím dojmem. Restaurace je VKUSNÁ, moderně zařízená a je přesně na té hranici, kdy ještě nepůsobí příliš luxusním a nedostupným dojmem, ale není šedivě prostřední. A jak už bylo řečeno v případě celého hřiště: Pražáci to sem mají prostě blízko.
TRÉNINKOVÉ ZÁZEMÍ ROKU JE TO VLASTNĚ JAKÁSI ANKETA V ANKETĚ, ale má stejnou váhu jako hlasování o nejlepší hřiště, nejkrásnější jamku nebo nejoblíbenější restauraci. Svým způsobem odráží spíše hodnocení začínajících hráčů nebo golfistů, kteří věnují tréninku více času a úsilí společně s příjemným prožitkem a pocitem, že i pilování hry může být zábavou. Nelze se tak divit, že ceny posbírá místo, které dokáže nabídnout vše: Atmosféru, tréninkovou rozmanitost a třeba i kvalitní cvičné devítijamkové hřiště v kombinaci s dobrým trenérským zázemím. Tentokrát se právě tato pravda potvrdila a v Anketě zvítězila Hluboká jakožto celek, kam se hráči rádi za tréninkem vrací.   GOLFOVÝ KLUB HLUBOKÁ NAD VLTAVOU GD04-17-TRENINKOVE-ZAZEMITRÉNINKOVÉ ZÁZEMÍ ROKU Známé jihočeské hřiště není jen osmnáctka pod známým zámkem vystavěným v pseudogotickém stylu, ale jde o KOMPLEXNÍ relaxační areál s nabídkou mnoha dalších sportů. Hraje se tu tenis, jezdí na kole i na bruslích, můžete zde na lodi sjíždět Vltavu atd. „Tréninkově“ je to skutečně místo, kde lze nejen zlepšit golfový švih, krátkou hru a puttování, ale kde můžete zvýšit také svoji fyzickou připravenost. Hlubokou je potřeba vnímat takto komplexně a i to je nepochybně důležitým plusem, díky kterému jí čtenáři přiřkli v dané kategorii prémiovou pozici.   GD04-17-CVICNE-HRISTECVIČNÉ HŘIŠTĚ ROKU Menší devítka na Hluboké patří k celému areálu neoddělitelně a našli bychom jistě stovky nejen jihočeských golfistů, kteří zde učinili své první hráčské krůčky, PRVNÍ ODPALY na hřišti. Příznivce si toto hřiště získává nejen vstřícnou délkou jamek, ale také naprosto rovným profilem. Z roviny se prostě hraje lépe než z kopců a kopečků… A třetím klíčovým faktorem je okolí. Hluboká nabízí na svém cvičném hřišti hráčům tolik potřebnou intimitu, tedy možnost nebýt viděn při zkažených odpalech. Zdejší stromy jsou navíc i krásné, takže se tu hráč cítí celkově příjemně.   GD04-17-TRENERTRENÉR ROKU Do třetice všeho dobrého – Hluboká triumfuje nejen v kategorii cvičného hřiště a tréninkového zázemí, ale také v kategorii trenérské, neboť vítězný PAVEL AMBROŽ působí právě v Golf Clubu Hluboká nad Vltavou jako hlavní trenér, a to od roku 2014. Jižní Čechy jsou ostatně jeho domáckým působištěm, blízko má také do Českého Krumlova či Borovan, v zimě působí v pražských Dejvicích a tamním indooru. Ambrož, který se narodil v roce 1974, je členem české PGA, golfu se aktivně věnuje od přelomu tisíciletí a jeho kariéru zatím zdobí i tři zahraná HOLE-IN-ONE.
ANKETA A HLASOVÁNÍ proběhly na webu magazínu Golf Digest C&S v termínu od 1. října 2016 do 15. března 2017. Celkem jsme obdrželi a vyhodnotili rekordních 26 646 zaslaných a verifikovaných hlasů. Anketa tak odráží mínění vás, golfistů a čtenářů našeho časopisu, a její výsledky je nutné vnímat v tomto kontextu. (G)
GD04-17-COVER-300KOMPLETNÍ výsledky a mnohem více zajímavého čtení na 100 stranách naleznete v dubnovém vydání magazínu GOLF DIGEST C&S, které vyšlo 6. DUBNA 2017. © 2017 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena.