TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Další úspěchy českých golfistek i první titul pro Chappella

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Další úspěchy českých golfistek i první titul pro Chappella

Neuniklo vám minulý týden?  Spilková navázala na vítězství cutem ve Španělsku Dosavadní výsledky Kláry Spilkové v letošní sezóně jsou skutečně parádní. Po čtvrtém místě na turnaji nižší série LET Access Series a triumfálním vítězství na Ladie


Neuniklo vám minulý týden? 

Spilková navázala na vítězství cutem ve Španělsku

Klára Spilková obsadila ve Španělsku 34. místoDosavadní výsledky Kláry Spilkové v letošní sezóně jsou skutečně parádní. Po čtvrtém místě na turnaji nižší série LET Access Series a triumfálním vítězství na Ladies European Tour v Maroku si nejlepší česká profesionálka připsala 34. místo na Estrella Damm Mediterranean Ladies Open ve Španělsku. Po prvním kole za 74 ran (+3) musela bojovat o cut. V důležitých okamžicích ale zabrala, cutem prošla a na finálové kolo si nechala stejně jako v Maroku 66 ran. Umístění ve čtvrté desítce ji přineslo 2 385 euro. Stále se drží na čele Order of Merit celé tour. "Poslední kolo ve Španělsku jsem zakončila 66 ranami, -5, což nakonec znamenalo krásné 34. místo. Ještě jsem si na to celý týden počkala a na posledních dvou jamkách mi tam spadlo birdie a eagle! Takže jsem spoko!" těšilo Spilkovou. 

Čechům se vstup do sezóny na Challenge Tour nepovedl

_RDP4441Čtyři Češi se postavili na start druhého letošního turnaje Challenge Tour, ale pro všechny skončil předčasně už po druhém kole. Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Petr Dědek ani Daniel Suchan se do finálových kol nepodívali. Přitom zvláště Jan Cafourek rozehrál turnaj ve velkém stylu. V úvodním kole totiž hřiště rozmetal 65 údery (-7) a dokonce dělil druhé místo. Jenže v druhém se naopak protrápil k 76 (+4), a o dvě rány zůstal za hranicí cutu. Ještě těsněji nedal cut Filip Mrůzek. Ten mohl pro změnu litovat prvního kola, které zvládl pouze v paru, což bylo na hřišti, kde se mohutně skórovalo, málo. Ani 68 ran ve druhém kole ho do víkendu nepustilo. Petr Dědek i Daniel Suchan skončili ve druhé stovce pořadí.

Woods podstoupil čtvrtou operaci zad. Letos už si zřejmě nezahraje

profimedia-0301653900-(1)Místo majorů začíná Tiger Woods sbírat jednu operaci za druhou. Bohužel se naplňuje další katastrofický scénář pro zbytek jeho sezóny a kdo ví…možná i jeho kariéry. Ve čtvrtek už počtvrté ulehl na operační sál s bolavými zády. Pak na svých webových stránkách ujistil, že se operace zdařila. Ještě v úterý rozdával úsměvy na slavnostním představení nového veřejného hřiště Payne´s Valley v Big Cedar Lodge, dokonce byl vyzván mladým klučinou, aby zahrál dvě rány na green tříparové jamky. Ty ještě zvládl, i když na něj musely jít mrákoty, kde ho píchne tentokrát. „Mám dobré i špatné dny,“ říkal. Woodse začala záda zlobit znovu před druhým kolem Omega Dubai Desert Classic na začátku února. Stěžoval si na křeče v zádech, kterých se měl zbavovat rehabilitacemi, léky proti bolesti a injekcemi. Nic nezabralo a po přetrvávající bolesti, která vystřelovala i do nohou, se vítěz 79 titulů na PGA Tour rozhodl pro už čtvrtou operaci. Při ní lékáři odstranili Woodsovi vyhřezlou ploténku s cílem zmírnit tlak na nerv v zádech a dát mu tak nejlepší šanci na hojení. „Operace dopadla dobře. Jsem optimistický, že operace mě zbaví křečí v zádech a bolesti. Až se uzdravím, těším se na návrat k normálnímu životu, hraní si s dětmi, soutěžnímu golfu a životu bez bolesti, se kterou bojuji už tak dlouho,“ uvedl v prohlášení. Teď čeká Woodse další odpočinek na několik týdnu, teprve potom přijdou na řadu terapie a další léčba. Po zkušenostech se pacienti vracejí k pohybové aktivitě po 6 měsících. Proto je více než pravděpodobné, že Woods letos vynechá znovu všechny majory a zřejmě i zbytek sezóny.   

Hinnerová veze z Portugalska třinácté místo

hinnerova_3Česká vlaječka se vysoko objevila na turnaji Azores Ladies Open 2017 v Portugalsku. Turnaje z nižší série LET Access Series se zúčastnila česká profesionálka Lucie Hinnerová a vedla si na něm skvěle. Po prvním kole dokonce turnaj vedla po 70 ranách, pak měly ale její výsledky klesající tendenci. 73 ran ve druhém kole a 78 ve třetím ji odsunuly na konečné 13. místo.       

Chappell slaví premiérové vítězství na PGA Tour. Vyhrál v Texasu

Po 180 startech se konečně dočkal. Kevin Chappell byl už mnohokrát blízko vytouženému prvnímu vítězství na PGA Tour, dočkal se ho až teď na Valero Texas Open. Do finálového kola vstupoval s náskokem jedné rány a po dramatickém finále své vedení o ránu uhájil. Hlavně díky závěrečnému birdie na osmnácté jamce, kde odmítl play-off s Brooksem Koepkou, který na závěr zazářil 65 údery. "Lidé, kteří mě znají, vědí, že tvrdě pracuji. Po 180 startech můžu potvrdit, byla to fakt dřina," řekl nový šampion.   https://www.youtube.com/watch?v=umyC2RdKTps

HRAJTE S NÁMI o body do celoroční tabulky a dva zájezdy do ST ANDREWS

HRAJTE S NÁMI o body do celoroční tabulky a dva zájezdy do ST ANDREWS Ano, stejně jako v loňském roce vyvrcholí naše tour na ve velkém finále na pozvání 11. října 2017 pro limitovaný počet hráčů na hřišti golfového klubu Beroun. Potkáme se zde nejen s těmi nejlepšími, ale hlavní cenou budou opět dva zájezdy do St Andrews s hrou na mytickém hřišti Old Course. Dva z vás tak mají šanci splnit si svůj golfový sen a nastoupit na odpaliště první jamky, kterou navrhl sám Old Tom Morris a na stejném místě stáli i takové hvězdy jako Tiger Woods, Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Gary Player nebo v poslední době Rory McIlroy nebo Dustin Johnson. Ale nepředbíhejme. CELOROČNÍ TABULKA GOLF DIGEST OPEN TOUR Do finále se nejdříve musíte kvalifikovat a cesta k němu vede přes sérii kvalifikačních turnajů. Na rozdíl od loňského roku máme pro vás 12 KARET, které dostane 12 NEJLEPŠÍCH hráčů celoročního žebříčku. Body do něj můžete získávat na šesti a jednom bonusovém turnaji základní části. I přesto, že jsou turnaje vypsány pro dvě hrací kategorie, žebříček je společný a jediné co v něm rozhoduje, je počet získaných bodů. Do tabulky se budou nově započítávat získané stablefordové body ze všech odehraných turnajů. Tabulku také naleznete vždy den po odehraném turnaji na našem webu golfdigest.cz. KDE ZÍSKAT BODY Body získá každý, kdo se zúčastní našich turnajů a odevzdá platnou skór kartu. Hraje se každý měsíc od dubna do září šest sobotních turnajů dle vypsaného kalendáře: 22. dubna 2017 – PRAGUE CITY GOLF (ZBRASLAV)  – registrace zde 20. května 2017 – GOLF BEŘOVICE – registrace zde 24. června 2017 – GOLF RESORT TELČ – registrace zde 22. července 2017 – GOLF RESORT ÚSTÍ NAD LABEM – registrace zde 19. srpna 2017 – GOLF PARK SLAPY SV. JAN – voucher 16. září 2017 – GOLF CLUB ČESKÁ LÍPA – voucher Navíc máte možnost získat extra body, a to na bonusovém turnaji na 27 jamek na novém hřišti u Kácova.
  1. června – PANORAMA GOLF RESORT* *Pro turnaj neplatí standardní cena startovného a hracího fee
CENA TURNAJŮ A CENY PRO VÍTĚZE Turnaje série GOLF DIGEST OPEN TOUR přináší výhodu našim předplatitelům, kteří za startovné zaplatí pouhých 600 korun a hrací fee mají od nás zcela zdarma. Výjimkou je bonusový turnaj na hřišti Panorama Kácov, kde naši předplatitelé zaplatí startovné 500 korun a celodenní hrací fee v ceně 1000 korun. V ceně startovného je vždy organizace turnaje, zpracování výsledků a malé občerstvení do hry. Pro tři nejlepší dvou kategorií (HCP 0 – 20,0 a HCP 20,1 – 54) budeme mít připraveny zajímavé ceny stejně, jako pro vítěze vložených soutěží Nearest to Pin a Longest Drive. Cena startovného a hracího fee finálového turnaje v Berouně je pak pro 12 nejlepších v celoroční tabulce ZDARMA.   NOVINKA – DRIVE TOUR by GOLF DIGEST Vzhledem k zájmu, který jste o naši tour projevili, a první dva turnaje na Zbraslavi a v Beřovicích byly již měsíc pře jejich zahájením vyprodány v plné kapacitě 100 hracích míst. Připravili jsme pro vás novou sérii nedělních turnajů pod názvem DRIVE TOUR by GOLF DIGEST, které odstartují již 30. Dubna v Poděbradech. DRIVE TOUR bude PĚTI NEJLEPŠÍM zaručovat postup do finálového turnaje v Berouně a kvalifikovat se budou opět nejlepší hráči celoroční tabulky, co které se budou načítat získané stablefordové body. Stejné budou také obě vypsané kategorie. NOVÁ TOUR bude zaměřena převážně na ty, kteří rádi hrají rychle a nedělní odpoledne chtějí strávit s rodinou nebo při jiných aktivitách. Startovat tak budeme již v 8 hodin ráno a startovní pole bude omezeno na 60 hráčů. CENA STARTOVNÉHO bude pouze 450 korun a zajímavá bude i cena hracího fee. Kromě bodů na DRIVE TOUR získá každý předplatitel magazínu GOLF DIGEST drobnou pozornost do hry a oceněn bude i nejlepší hráč v každém flightu. Na drive tour se nečeká a vítěz flightu obdrří svou cenu nejpozději do deseti minut po odevzdání skór karty. PŘEDBĚŽNÝ KALENDÁŘ TURNAJŮ DRIVE TOUR by GOLF DIGEST
  1. dubna – GOLF CLUB PODĚBRADY
  2. května – GOLF CLUB HÁJE
  3. června – GOLF PARK PODBOŘÁNKY
  4. června – GOLF RESORT BARBORA
  5. července – GOLF CLUB MALEVIL
  6. srpna – bude upřesněno
  7. září – bude upřesněno
  8. září – bude upřesněno