KAREL SKOPOVÝ jun.: Návrat k bagu? To určitě ne, ale zase mě to bavilo

KAREL SKOPOVÝ jun.: Návrat k bagu? To určitě ne, ale zase mě to bavilo

aposledy se v roli kedíka – nebudeme-li počítat občasnou výpomoc bratru Petrovi – se Karel Skopový jun. objevil po boku Alexe Čejky. Od té doby uplynulo dlouhých 14 let, kdy se opět nechal přemluvit, aby někomu „tahal“ bag. Se Stanislavem Matušem absolvoval dokonce šest dní s


letter-Naposledy se v roli kedíka – nebudeme-li počítat občasnou výpomoc bratru Petrovi – se Karel Skopový jun. objevil po boku Alexe Čejky. Od té doby uplynulo dlouhých 14 let, kdy se opět nechal přemluvit, aby někomu „tahal“ bag. Se Stanislavem Matušem absolvoval dokonce šest dní s bagem na zádech v polské Vratisavi, kde Matuš bojoval o poslední – pátou – volnou kartu na Challenge Tour 2018.karel_skopovy_jun Od začátku letošního léta spolupracuje spoluzakladatel rodinné akademie Skopový také s týmem Stanislava Matuše jako kouč pro mentální přípravu a krátkou hru. Tentokrát se ale nechal přemluvit, aby byl hráči o něco blíž a krátkodobě se vrátil k disciplíně, kterou dva roky zažíval po celém světě po boku Čejky, včetně účasti na Masters v roce 1996. Karel Skopový jun. je stále nejúspěšnějším hráčem na Pro Golf Tour (bývalé EPD Tour), kde získal tři vítězství a v roce 2000 německou tour celkově vyhrál. Nejblíže vyrovnání jeho výsledků je právě Matuš, který si vítězství na této satelitní sérii připsal doposud dvě a momentálně bojuje o páté místo v žebříčku Order of Merit. Posledním turnajem Stanislava Matuše, kde se rozhodne o pětici nejlepších, bude Castanea Resort Championship, který se hraje s celkovou dotací 50 000 eur v Adendorfu od 25. do 27. září 2017.
ZNAMENÁ SNAD NĚCO NÁVRAT K BAGU? Ne, to určitě ne. Spíš to bylo zajímavé zpestření mé práce v akademii a trochu nostalgická vzpomínka na dávné doby. Bylo to příjemné, ale musím se přiznat, že po šesti dnech jsem docela utahaný. Člověk už přeci jenom na podobné věci po tak dlouhé době není připraven. Je to na fyzičce znát. Tým Standy Matuše mě o tuto formu spolupráce výjimečně požádal, ale žádný návrat k bagu to opravdu není. Už se těším, až se zase vrátím do Hodkoviček jen k trénování. MĚLI JSTE VŮBEC ČAS OSLAVIT NAROZENÍ STANDOVI DCERY? Neoslavili jsme to nijak. Tu radostnou zprávu jsme se dozvěděli až v autě po cestě zpět. Někdy po pěti minutách, kdy Standa podepsal kartu a vydali jsme se zpět do Prahy. Vlastně se asi narodila někdy, kdy jsme byli mezi sedmnáctou a osmnáctou jamkou, Standa zahrál dvě birdie, posunuli jsme se na konečné dělené osmé místo a potvrdili šance na hru o kartu na Challenge Tour pro příští rok. Tím se změnil i cíl naší cesty a zamířili jsme rovnou do Ostravy. Mě pak čekala cesta domů vlakem. JAKÉ VŮBEC BYLO HŘIŠTĚ VE WROCLAWI? Trochu z legrace jsme si ho přejmenovali na Micky Mouse Course. Něco málo přes pět kilometrů okolo statku, velmi technické a úzké jamky s malými greeny a možná ho i proto většina hráčů na začátku podcenila. Poté, co začal druhý den foukat silný vítr, a v kombinaci s těžko čitelnými greeny, bylo poměrně těžké. O tom koneckonců svědčí i výsledky. KDYŽ JSI BYL TAKHLE BLÍZKO, JAK BYS CHARAKTERIZOVAL STANDU JAKO HRÁČE A JEHO MOŽNOSTI? Obrovský potenciál. Pokud půjde dál správným směrem a bude dělat pokroky, jako momentálně dělá, má šanci se jednou dostat do první stovky na světě. matus-01 VIDÍŠ DNES ROZDÍL MEZI KVALITOU HRÁČSKÉHO POLE, V DOBÁCH KDY JSI HRÁL TY, A DNES? Drobné rozdíly tam jsou, ani ne tak organizačně, jako spíš v zastoupení kvalitních hráčů. Dříve stačilo pro dobrý výsledek hrát kolem paru, ale dnes se stačí podívat na výsledky a počet hráčů, kteří dokážou hrát opravdu velmi dobrý golf. Dříve to bylo mezi 15 kluky, dnes je tam těch dobrých a vyrovnaných minimálně padesát. MŮŽEME TEDY MLUVIT O KVALITNÍ PŘÍPRAVĚ PRO CHALLENGE TOUR? To asi určitě. Ten největší rozdíl je dnes více v organizaci, zázemí a obtížnosti hřiště. Na Pro Golf Tour vám stačí dva organizátoři, Challenge Tour je dnes plně profesionální tour. Nicméně výsledky a kvalita startovního pole se dnes už moc neliší.