WOODS se přihlásil do US Open v Shinnecock Hills

WOODS se přihlásil do US Open v Shinnecock Hills

Minulý týden se po třech letech vrátil jako hráč na Masters, v červnu by měl Tiger Woods přidat další start na majoru – na US Open. Ve čtvrtek USGA oznámila, že se trojnásobný vítěz nejstaršího majoru na americkém kontinentu do turnaje oficiálně přihlásil. 


Letos se turnaj uskuteční v Shinnecock Hills v termínu 14. – 17. června. Když se tu US Open konalo naposledy v roce 2004, vyhrál Retief Goosen. Woods skončil tehdy dělený sedmnáctý. Při své první účasti v roce 1995 však jako amatér turnaj nedohrál kvůli zablokované krční páteři.

Z US Open získala bývalá světová jednička zatím svůj poslední major, když v roce 2008 ve strhujícím play-off porazila Rocco Mediata. Právě letos Woodsovi vyprší desetileté právo bývalého vítěze na start na tomto turnaji. Že by se ovšem do turnaje nekvalifikoval v příštím roce, je velice nepravděpodobné. I kdyby nesplnil ani jednu z kvalifikačních kritérií, USGA by mu s velkou pravděpodobností udělila divokou kartu.

Woods má na US Open převážně dobré vzpomínky. Kromě toho, že ho třikrát vyhrál, skončil ještě sedmkrát v TOP 10. Ovšem na svůj poslední start v Chambers Bay 2015 nebude vzpomínat v dobrém ani trochu. Po dvou kolech se s turnajem rozloučil s nejhorším skóre, které kdy na majoru zahrál, a sice s +16.

Letos by k něčemu podobnému nemělo dojít. Za Woodse totiž mluví jeho letošní velmi dobré výsledky. Cutem neprošel jen jedinkrát, z oficiálních šesti turnajů získal dvě TOP 10, přičemž na Valspar Championship skončil těsně pod vrcholem na druhém místě.

Čtrnáctinásobný major šampion už také dříve potvrdil start na The National. Turnaj, jenž hostí jeho nadace, se uskuteční na přelomu června a července na TPC Potomac ve Washingtonu.

Jeho fanoušci by ale nemuseli čekat až do června, Woods totiž v minulosti startoval na Wells Fargo Championship a také na The Players v první polovině května. Podobný scénář se tak dá očekávat i letos. Do konce dubna už se ale Woods pravděpodobně na žádném turnaji neobjeví. Už po Masters avizoval, že odloží na pár týdnů hole do kouta.