POULTER promarnil šanci na další titul, RBC Heritage vyhrál Kodaira

POULTER promarnil šanci na další titul, RBC Heritage vyhrál Kodaira

Ještě po první devítce finálového kola suverénně kráčel k druhému titulu v posledních třech týdnech. Jenže závěrečná devítka na RBC Heritage Ianu Poulterovi vůbec nevyšla, s pěti bogey ve skórkartě spadl na konečné sedmé místo. První vítězství na PGA Tour si připsal Japonec Satoshi Kodaira, který v play-off porazil Si Woo Kima.


Třiašedesát jamek předváděl Ian Poulter golf, kterým před dvěma týdny ovládl Houston Open. Na závěrečné devítce ale 42letému Angličanovi došlo palivo v nádrži. Podepsala se na něm dlouhá série 6 turnajů v řadě a z boje o titul odpadl.

„Divím se, že jsem pořád vzhůru. Obvykle už prosím o týdenní pauzu po třech turnajích,“ žertoval v sobotu před finálovým kolem. V něm rozjel své tažení za dalším pohárem skvěle – na první devítce zahrál dvě birdie a jediné bogey. Obrat k horšímu nastal na druhé devítce – pět bogey a žádné birdie znamenala propad na dělené sedmé místo.

Na čele se dlouho držel i Luke List. Američan toužící po prvním vítězství na Tour byl premiérovému triumfu blízko už mnohokrát, ale na nejvyšší stupínek nikdy nedosáhl. Historie se opakovala i tentokrát, List ztratil možnost na play-off po divoké druhé devítce.

Po čtyřech kolech se na skóre -12 usadili dva hráči – Satoshi Kodaira a Si Woo Kim. Japonec Kodaira ve finále předvedl jedno z nejlepších kol dne, když se po 66 ranách vyšvihl až do čela, Korejeci Kimovi zase stačilo obejít hřiště v paru, aby si zajistil rozehrávku.

V ní se rozhodlo na třetí jamce. Na tříparové sedmnáctce proměnil Kodaira 8metrový putt do birdie, na který už Kim nenašel odpověď.

„Nečekal jsem, že to přijde tak rychle,“ řekl 28letý Japonec k nečekanému vítězství v Hilton Head, kde si připsal teprve svůj patnáctý start na PGA Tour. Japonec v minulosti dominoval na Japan Tour, ovšem při přechodu na PGA Tour se vrátil nohama na zem. Až na Masters v minulém týdnu poprvé pronikl do první třicítky pořadí.

Si Woo Kim mohl turnaj rozhodnout ještě v základní hrací době. To by ale musel proměnit některý z krátkých puttů na posledních čtyřech jamkách. „Měl jsem spoustu šancí na vítězství. Jakmile jsem pár puttů minul, znervózněl jsem,“ uvedl Kim. I tak je druhé místo nejlepším počinem Korejce v této sezoně.

LEADERBOARD