Vítěz MASTERS Willett přijede hrát na Czech Masters. Přidá se Els?

Vítěz MASTERS Willett přijede hrát na Czech Masters. Přidá se Els?

Danny Willett, majitel zeleného saka ze slavného Masters, přijede do Prahy. Je jednou z hlavních hvězd letošního D+D REAL Czech Masters. K těm dalším patří již tradiční účastníci turnaje Lee Westwood a John Daly. Ozdobou by mohl být i legendární Ernie Els, o jehož startu se dále jedná.


Znovu po roce zažije Česko golfové divadlo. Od 23. do 26. srpna se na hřišti Albatross Golf Resort uskuteční pátý ročník D+D REAL Czech Masters. Na jediný turnaj European Tour v České republice zavítají hvězdy světového golfu. Po čtyřech letech se vrací Angličan Danny Willett, který během této doby zvládl vyhrát kromě Masters také další tři prestižní turnaje evropské série.

„Není zrovna snadné vracet se na turnaje jako vítěz Masters, čekají se od vás pořád dobré výsledky, ale do Prahy se těším. Už když jsem tu byl naposledy, tak jsem si to tu moc užil. Jen doufám, že si letos stihnu Prahu více prohlédnout,“řekl skrze videohovor cestou na turnaj do Maroka.

Willett si po dosud životním vítězství na Masters prochází složitějším obdobím. I kvůli zranění ramene se v posledních dvou sezonách herně trápil. V obrat k lepšímu doufá právě v této sezoně. „Snad už se zase dostávám do dobré formy,“ věří.

Kromě Willetta potvrdili účast na Czech Masters také Lee Westwood a John Daly. K nim by mohl přibýt ještě loňský účastník Martin Kaymer, pokud nebude bojovat o FedEx Cup na americké PGA Tour. Intenzivní jednání se vedou o startu Jihoafričana Ernieho Else. „Do České republiky chceme během deseti ročníků turnaje přivést světové jedničky. Letos jednáme s Erniem Elsem, který už v Praze hrál kdysi exhibici. Rozhodnout by se měl po US Open,“ řekl promotér Petr Dědek, který věří v další jména světového formátu ve startovní listině turnaje. Tomu by měl nahrávat i fakt, že jde o jednu z posledních možností, jak se kvalifikovat do Ryder Cupu.

Velkou výzvou bude Czech Masters znovu také pro české hráče. Kromě několika předních profesionálů dostanou šanci i amatéři, z nichž jednoho nominuje Česká golfová federace. „Máme obrovskou radost, že se naše spolupráce s panem Dědkem rozšiřuje. Kromě toho, že do turnaje vyšleme svého hráče, se také těšíme na to, že budeme moct v turnajové vesničce novým zájemcům o golf nabídnout, aby si hru vyzkoušeli. Naší společnou snahou je golf propagovat, aby se jednou stal součástí běžného života,“ uvedl generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.

V turnaji čeká hráče nový, obtížnější závěr hřiště. Osmnáctý green si totiž prošel výraznou změnou. „Green osmnáctky byl rozšířen až k vodní překážce a hned za ním vzniklo nové údolí, které si ihned vysloužilo přízvisko Pekelné údolí. To vše přispěje k změně strategie hráčů, kteří budou chtít dostat drive co nejdál, aby mohli hrát krátká železa na těžké pozice na greenu,“ objasnil generální manažer Albatross Golf Resortu Stanislav Lisner.

Pro registrované členy České golfové federace bude opět vstup zdarma, stejně jako pro děti, seniory a ZTP.