Ekipa českých hráčů na Challenge Tour v Turecku

Ekipa českých hráčů na Challenge Tour v Turecku

Po delší odmlce jsou zpět na evropském bitevním poli čeští profesionálové. Na Challenge Tour do Turecka jich přicestovalo hned pět – Stanislav Matuš, Filip, Mrůzek, Jan Cafourek, Petr Gál a Petr Dědek. Na hřišti Gloria (New Course) budou bojovat o první body do celoročního žebříčku Road to Ras Al Khaimah.


Hřiště v tureckém Beleku čeští hráči dobře znají. Několik jich sem jezdí v mrtvém turnajovém období trénovat a turnaje se tu účastnili už v předchozích letech, proto by pro ně mohla být znalost místních osmnáctek charakteristických borovicovými háji výhodou. Letosv na konci února v Glorii absolvovali tréninkový kemp i přední čeští amatéři s koučem Staffanem Johanssonem. K nim se přidával i profesionál Matuš.

Kromě Stanislava Matuše, který hrál úvodní turnaj sezóny v Keni, je letos pro ostatní Čechy turnaj v Turecku prvním startem na Challenge Tour. Spolu s Matušem si v úvodu sezóny zahráli turnaje nižší Pro Golf Tour Jan Cafourek i Filip Mrůzek.

Potřetí v řadě se turnaj Turkish Airlines Challenge uskuteční na hřišti New Course v resortu Gloria Golf Clubu. Hřiště má par 72 a délku 6523 metrů. Loni tu hráči hřiště rozstříleli, a proto se do finálových kol nepodívali ani hráči se skóre -4 po dvou kolech. To byl i případ Filipa Mrůzka. Dosud jediným Čechem, který na tomto hřišti prošel cutem, byl předloni Aleš Kořínek.

 Turnaj se hraje od 26. do 29. dubna, po druhém kole v pátek bude následovat cut. Hraje se o celkovou dotaci 200 000 eur, z nich si vítěz ukrojí 32 000.