Lydia Ko eaglem v play-off ukončila čekání na titul

Lydia Ko eaglem v play-off ukončila čekání na titul

Téměř dva roky trvalo, než si jedna z nejtalentovanějších hráček na LPGA připsala svůj další titul. Lydia Ko ukončila na její poměry dlouhé čekání na titul v Kalifornii na LPGA Mediheal Championship, když o triumfu rozhodla eaglem na první jamce rozehrávky s Minjee Lee.


V červenci 2016 vyhrála svůj poslední profesionální titul. Pak ale přišlo období náhlých změn v jejím týmu i vybavení. Loučila se s trenéry i kedíky, vyměnila hole a také zhubla 7 kilogramů.

 Na turnaj LPGA Mediheal Championship v Daly City ovšem přijížděla jako jeho dvojnásobná vítězka. Trofej tu zvedala nad hlavu v roce 2014 i 2015. A byť se letos ve finálovém kole nevyvarovala chyb, na svém oblíbeném místě dokázala vyhrát i potřetí. Jamkovku v play-off s Minjee Lee ukončila parádním eaglem.

Na pětiparové jamce číslo 18 vytáhla trojku dřevo a z fairwaye poslala míček na metr od jamky druhou ranou. Její soupeřka green netrefila, přesto si dokázala dobře přihrát a proměnit třímetrový putt do birdie. Ani to ovšem nestačilo. Ko doklepla do eaglu a oslavy propukly na plné obrátky.

„Je to šílené, protože v jednu chvíli jsem byla už +3. Říkala jsem si, že musím být soustředěná a uvidím, co se stane,“ řekla Ko krátce po vítězství. „Dokázala jsem se srovnat na druhé devítce a když mi tam spadl ten poslední putt, řekla jsem si: „můj bože.“

Výbornou šanci získat svůj letošní druhý titul měla Jessica Korda. Američanka ztrácela před finálovým kolem na Novozélanďanku Ko pouze jednu ránu, ale ve finále se jí nedařilo. Zahrála +2 a obsadila konečné dělené třetí místo. Její mladší sestra Nelly skončila třiadvacátá.

LEADERBOARD