Vlčkovou čeká třetí turnaj Symetra Tour, čtyři Češky LETAS

Vlčkovou čeká třetí turnaj Symetra Tour, čtyři Češky LETAS

Hned pět českých hráček figuruje v tomto týdnu ve startovních listinách dvou profesionálních turnajů. Karolína Vlčková zítra rozehraje letos třetí turnaj na Symetra Tour, profesionálky Šideri Váňovou a Lucii Hinnerovou doplní na LETAS ve Švýcarsku amatérky Gabriela Roberta Vítů a Patricie Macková.


Přinese třetí start Vlčkové na Symetra Tour třetí cut?

Karolína Vlčková letos nastoupila do dvou turnajů Symetra Tour, odkud by se ráda posunula ve své kariéře výš až na LPGA. První dva víceméně seznamovací turnaje série, kam postoupila loni z kvalifikace, zvládla solidně. Na obou prošla cutem, z prvního turnaje na Floridě v březnu odjížděla s děleným 37. místem, o tři týdny později skončila v Kalifornii osmapadesátá.

Od pátku do neděle (4. – 6. května) se uskuteční třetí turnaj Tour. V Georgii se hraje IOA Invitational, první turnaj ze čtyř po sobě jdoucích akcí série. Letos si hráčky zahrají o více peněz, neboť celková dotace turnaje byla zvýšena na 150 000 dolarů, z níž si vítězka ukrojí 22,500 dolarů. Ze startovního pole 144 hráček se do finálového kola podívá 60 nejlepších a ties. Hrát se bude na hřišti Atlanta National Golf Club s parem 72 a délkou 6 527 yardů.

Na stejném hřišti loni vyhrála českým fanouškům známá Nanna Koerstz Madsen, vítězka z Dýšiny v roce 2016. Ta si loni na Symetra Tour vybojovala kartu na LPGA, letos na turnaji nestartuje. Mezi přihlášenými ovšem nechybí například Jenny Haglund, přemožitelka Kláry Spilkové v play-off v Maroku minulý týden.

Dvě české amatérky na LETAS díky výměnným kartám

Na LETAS ve Švýcarsku se představí čtyři Češky, z nichž dvě – amatérky Gabriela Roberta Vítů a Patricie Macková – budou na turnaji startovat díky kartám, které pro ně má ČGF k dispozici za výměnu karet na turnaj LETAS na Konopišti.

Loni tahle strategie slavila velký úspěch. Sára Kousková si totiž ze Švýcarska odvezla cenu pro nejlepší amatérku turnaje, když se skóre +5 porazila řadu profesionálek a umístila se na 14. místě. Na Kouskovou by ráda navázala jak Roberta Vítů, tak Macková. Obě dvě už měly s LETAS co dočinění v loňském roce. A obě dvě si vedly skvěle na domácím turnaji Foxconn Czech Ladies Challenge na Casa Sereně, kde Macková brala výtečné 16. místo a Roberta Vítů skončila jen o 18 příček pod ní.

Letos budou ve Švýcarsku startovat také dvě české profesionálky. Šideri Váňová si připíše druhý start na LETAS v této sezóně, na prvním turnaji ve Francii skončila pětačtyřicátá. Lucii Hinnerová čeká letos premiéra.

Zatím nejlepšího umístění na LETAS dosáhla v této sezóně amatérka Jana Melichová, která obsadila ve Francii výtečné páté místo.