MCILROY začal 68 údery a vysvětloval středeční nedorozumění

MCILROY začal 68 údery a vysvětloval středeční nedorozumění

Kromě Tigera Woodse a dalších hvězdných hráčů je v tomto týdnu upřena pozornost pochopitelně také na Roryho McIlroye. A to z několika důvodů. Jednak v pátek oslaví své 29. narozeniny, je zpět na hřišti, které mu nesmírně sedí a už dvakrát na něm vyhrál, ale také se dostal do titulků médií kvůli svému kontroverznímu výroku po středečním pro-amu.


Z něho odcházel značně rozladěný. Na hřišti to nebylo ono, zatahoval rány hodně doleva, a proto se vydal na driving range, kde chtěl přijít na kloub chybě ve svém švihu. Povedlo se. A netrvalo to ani moc dlouho.

„Hlava hole se dostávala v impaktu trochu vlevo a s rychlostí, kterou mám, se zátahy ještě zvětšovaly,“ zjistil McIlroy. Drobná oprava švihu zafungovala, ve čtvrtek zahrál McIlroy 68 ran (-3), přestože trefil jen čtyři fairwaye. Hřiště Quail Hollow prostě sedí jeho hře železy, a když se mu daří i na greenech, je jedním z hlavních favoritů na vítězství. Nakonec Wells Fargo Championship vyhrál už dvakrát.

Po konci kola musel Severní Ir také vysvětlovat svůj zvláštní výrok z tiskové konference po středečním pro-amu. Na ní totiž z jeho úst vyšlo, že Masters je v současnosti největší turnaj na světě a The Open a US Open ho nezajímají. Věta vytržená z kontextu se pak objevila na řadě webů a fanoušci na sociálních sítích, především ti z ostrovů, svému hrdinovi spílali.

 „Chtěl jsem říct, že když se ohlédnete 50 let zpátky a porovnáte význam těchto turnajů s Masters, tak Us Open a The Open byly tehdy větší turnaje. Ale během padesáti let se nejvýznamnějším turnajem stalo Masters. Tím, jaký humbuk a jaké pozornosti se mu dostává. Vůbec jsem nechtěl být k The Open a Us Open neuctivý. Jsem hrdý vítěz obou turnajů,“ poznamenal McIroy.

WOODS HRÁL DOBŘE V POLI, ZKLAMAL HO PUTTER

S novými železy TaylorMade si Tiger Woods potykal hodně rychle. V úvodním kole Wells Fargo Championship trefoval nové miláčky velmi dobře. Solidní byl i při hře z týčka. Jen na greenech nemohl odhadnout, jak rychle na nich míčky budou běhat. Na osmnáct jamek potřeboval 31 puttů a se skóre v paru dělí 34. místo.

„Vypadají (greeny), že po nich míče budou běhat rychle. Ale není tomu tak,“ uvedl Woods, který minul tři putty ze vzdálenosti, ze které se většinou nemýlí. Po svém kole zamířil na cvičný green, kde se dál s rychlostí greenů sžíval. „Vždycky jsem byl docela dobrý puttér, puttování mi nikdy nedělalo velké starosti,“ zůstává před druhým kolem v klidu.

Po prvním kole vede John Petterson (-6), za ním jsou na skóre -4 Peter Malnati, Tyrrell Hatton, Johnson Wagner, Keith Mitchell a Kyle Stanley.

LEADERBOARD