Skvělý den českých amatérek: Macková s Vítů prošly na LETAS ve Švýcarsku cutem

LETAS
Skvělý den českých amatérek: Macková s Vítů prošly na LETAS ve Švýcarsku cutem

Parádní sobotu prožily české amatérky na profesionální sérii Ladies European Tour Access Series ve Švýcarsku. Patricie Macková a Gabriela Roberta Vítů zahrály ve třetím kole VP Bank Ladies Open pod 70 ran a bezpečně prošly cutem. Profesionálky Šideri Váňová i Lucie Hinnerová po dvou kolech končí.


Mladé reprezentantky svými výsledky potvrzují, že si volné karty na turnaj druhé nejvyšší evropské profesionální série zaslouží právem. Ve Švýcarsku drží krok s evropskými profesionálkami a v neděli budou bojovat o vynikající výsledek. Macková je zatím druhou nejlepší amatérkou průběžného pořadí.

Gabriela Roberta Vítů sice v úvodním kole v pátek zahrála 76 ran, ale v sobotu si značně zlepšila náladu 67 údery (-5) a společně s dalšími dvěma hráčkami předvedla nejnižší kolo dne. To Patricie Macková se blýskla dvěma vyrovnanými koly. V tom prvním zahrála dvě pod par i díky skvělému finiši pěti birdie v řadě. V sobotu byla ještě o ránu lepší a s celkovým skóre -5 je jen krok od TOP 10.

Finálové kolo se už naopak nebude týkat obou českých profesionálek Šideri Váňové ani Lucie Hinnerové. Váňová zahrála v sobotu 74 (+2) a cut jí utekl o dvě rány. Hinnerová nezvládla druhého kolo, ve kterém nasbírala hned šest ran nad par a se ztrátou sedmi ran zůstala pod čarou.

Na čele výsledkové listiny je zatím Belgičanka Chloe Leurquin se skóre -10.