DAY se žene za druhým titulem sezony, WOODS byl zklamaný

DAY se žene za druhým titulem sezony, WOODS byl zklamaný

Po loňské sezoně bez vítězství má Jason Day šanci letos přidat už druhý titul do sbírky triumfů na PGA Tour. Před finálovým kolem Wells Fargo Championship si na čele vytvořil náskok dvou ran. Tiger Woods byl i přes zatím nejlepší výkon na turnaji mírně zklamaný, mohl totiž zahrát kolo hluboko pod par.


Jason Day dokázal i v sobotu zahrát pod 70 ran, podruhé v řadě 67. Přitom první devítka třetího kola nenasvědčovala, že by se Australan měl vyšplhat do čela turnaje. Zahrál na ní pouze jedno birdie a jedno bogey. „Trochu jsem se trápil na prvních osmi jamkách, pak jsem ale zahrál hezkou ránu do greenu na devítce, potom dobrý drive na desítce, a vše se obrátilo tím správným směrem,“ měl jasno o klíčovém okamžiku dne.

Na druhé devítce přidal čtyři birdie, už ani jednou nechyboval a po 67 ranách se dostal na průběžné první místo. Do nedělního finále si ponese náskok dvou ran na Nicka Watneyho a tří na Petera Uihleina, který zahrál v sobotu famózních 62 ran (-9). Na -7 jsou ještě další tři hráči. Day posedmé v kariéře vstoupí do finálového kola jako lídr, dosud se stalo jen jednou, že turnaj nedotáhl do vítězného konce.

V SOBOTU SE V QUAIL HOLLOW SNÁZE SKÓROVALO

Mnoho hráčů využilo snazšího hřiště a ve třetím kole bylo k vidění několik výsledků pod 70 ran. Vůbec nejlepší výkon předvedl Američan Peter Uihlein, který hřiště zničil 62 údery a málem vyrovnal rekord hřiště (61) z roku 2015 v podání Roryho McIlroye.

„Hřiště bylo mnohem snazší než v prvních dvou dnech, první dny připomínalo US Open,“ komentoval Uihlein. Americký bomber se nadechl k vynikajícímu kolu pěti birdie v řadě na úvodní devítce, pak přidal eagle na desítce a poradil si i se snazšími jamkami 14, 15, kde zahrál birdie.

Vynikající kolo ale zahrál také Phil Mickelson, po 64 ranách se vyšvihl na desáté místo. Rory McIlroy napravil nepovedené druhé kolo a v sobotu zahrál stejně jako v prvním kole 66.

WOODS: DOBRÉ KOLO, ALE MOHLO BÝT LEPŠÍ

Tiger Woods konečně po dvou kolech, kdy se trápil s putterem v ruce, začal putty proměňovat. Díky tomu zahrál své nejlepší kolo turnaje za 68 ran (-3) a posunul se na dělené 31. místo. I přes výrazně zlepšený výkon však našel ve své hře malé nedostatky.

„Byl jsem blízko tomu zahrát na druhé devítce kolem -7. Bylo to jedno z těch kol, kdy můžete zahrát sedm nebo osm pod par levou zadní. Tři pod jsou dobré, ale mohlo to být lepší,“ přiznala bývalá dlouholetá světová jednička.

LEADERBOARD