DŘINA pro DAYE s vítězným koncem, vyhrál letos podruhé

DŘINA pro DAYE s vítězným koncem, vyhrál letos podruhé

Jason Day se v neděli stal šampionem Wells Fargo Championship. A to i navzdory ne zcela přesné hře z odpaliště i do greenu. Všechno totiž dohnal skvělou krátkou hrou a puttováním. Letošní druhé vítězství ho znovu posunulo do první desítky světového pořadí, nyní mu patří sedmé místo.


„Neměl jsem absolutně ponětí, kam dnes míček pošlu. Zvlášť z odpaliště,“ netajil se Day po skončení turnaje. „Minul jsem spoustu fairwayí a greenů, krátká hra mě podržela. Je to jedno z mých nejlepších vítězství právě proto, jak moc těžké to dnes bylo,“ oddechl si letos už dvojnásobný vítěz na Tour.

Prvního triumfu se dočkal na Farmers Insurance Open, kde se s náročným hřištěm Torrey Pines vypořádal ze všech hráčů nejlépe. Teď pro změnu úřadoval na dalším obtížném hřišti Quail Hollow, ve čtvrtek ho čeká neméně těžké hřiště TPC Sawgrass, kde už ale také vyhrál. „Dneska si to ještě užiju, ale zítra už se musím začít připravovat na The Players. Jestli tam chci uspět, musím na své hře hodně zapracovat,“ ví bývalá světová jednička z Austrálie.

Day zahrál na Wells Fargo Championship všechna čtyři kola pod 70 ran, v tom nedělním 69 (-2). Po dvou bogey na jamkách 13, 14 se dostal na skóre even par a dělil vedení s nováčkem Aaronem Wisem. Pak ale vstoupil na Zelenou míli, obávanou trojici závěrečných jamek na hřišti, zahrál birdie na šestnáctce, pak málem trefil eso na sedmnáctce a po paru na osmnáctce mohl začít slavit.

TOP 10 pro Mickelsona, WOODS podtrhl bídu na greenech

Skvělý víkend v Quail Hollow prožil Phil Mickelson. Po úvodních dvou kolech za 72 ran zahrál v sobotu 64 (-7) a v neděli 69 (-2) a probil se až do první desítky končeného pořadí. S děleným šestnáctým místem odjíždí na TPC Sawgrass Rory McIlroy.

Zvláštní turnaj má za sebou Tiger Woods. Poprvé v letošní sezoně totiž neměl problémy s driverem, dokonce skončil 16. ve statistice získaných ran po drivech, velmi solidní byla i jeho železa. Přesto se s turnajem loučil až na děleném 55. místě, což je jeho druhé nejhorší umístění v sezoně. Důvod? Mizerné puttování.

„Zase jsem neputtoval dobře,“ mrzelo vítěze turnaje z roku 2007, který potřeboval 31 puttů v záveřečném kole. „Drivoval jsem docela dobře, ale vůbec nic jsem neproměnil. Všechny šance, které jsem měl, jsem zahodil. Dobré na tom je, že si teď očistím ruce a jde se dál,“ komentoval Woods po 74 ranách ve finále. 

LEADERBOARD