MCILROY nepřestává věřit ve výhru na MASTERS: Jednou to přijde

MCILROY nepřestává věřit ve výhru na MASTERS: Jednou to přijde

Zkompletování kariérního Grand Slamu se v případě Roryho McIlroye minimálně na rok odkládá. Ani letos se Severní Ir vytouženého zeleného saka nedočkal. I když byl zase blízko. Z posledního nezdaru však bývalá světová jednička nedělá vědu. Ví, že jeho okamžik přijde. Dříve nebo později.


Rory McIlroy stihl v 28 letech vyhrát čtyři majory. Dva má z PGA Championship a po jednom z US Open a The Open Championship. Do čtyřúhelníku majorů mu tedy chybí vyhrát pouze Masters v Augustě. Proto není žádným překvapením, že každoročně věnuje největší prostor přípravám právě na dubnový major.

I letos si na triumf v Augustě brousil zuby. Formu navíc načasoval naprosto ideálně, když tři týdny před Masters vyhrál úchvatným způsobem v Bay Hill Arnold Palmer Invitational. Na Masters přijížděj jako jeden z hlavních favoritů, což potvrzoval od prvních kol. Třetím kolem za 65 ran zavelel k útoku, ovšem ve finále jeho kouzlo vyprchalo. V posledním flightu s Patrickem Reedem neproměňoval putty z nadějných pozic a jeho protihráč tak mohlo být o to více v klidu.

„Neštvalo mě, že jsem nevyhrál, ale že jsem zase lídra nedostával pod tlak. Kdyby se tak stalo, mohlo to dopadnout jinak,“ mrzelo McIlroye, který se závěrečným kolem za 74 propadl na konečné páté místo, čímž prodloužil sérii top 10 umístění na Masters – v elitní desítce totiž skončil popáté v řadě.

„Čím víc se budu dostávat do těchto pozic, tím větší šanci na titul budu mít. Dříve nebo později to vyjde. Pevně v to věřím,“ hlásí McIlroy.

Toho čeká ve zbytku sezóny ještě mnoho turnajů i tři majory, na kterých bude mít šanci svoji sbírku major titulů rozšířit. A páté místo z Augusty může být dobrým odrazovým můstkem. „Je na čem stavět. Když budu hrát jako doposud, mám velkou šanci některý z majorů letos ještě vyhrát. Věřím, že do ostatních majorů půjdu s jistotou ve své hře,“ doufá aktuálně sedmý hráč světového žebříčku.