GARCÍU už horor z MASTERS neděsí: Nedovolím, aby mi zruinoval celý rok

GARCÍU už horor z MASTERS neděsí: Nedovolím, aby mi zruinoval celý rok

Stačila jedna jamka v prvním kole, aby se Sergiu Garcíovi sny o obhajobě vítězství na Masters kompletně rozplynuly. S pěti míčky utopil na Hlohyni šarlatové i vidinu druhého zeleného saka. Dva týdny po hororové třináctce ve skórkartě se Španěl vrací na PGA Tour. Nešťastný okamžik v Augustě už hodil za hlavu. „Jdeme dál. Nedovolím, aby mi jeden týden zruinoval celý rok,“ motivuje se.


Pokud by měl někdo definovat, jakou beznaděj někdy golfisté musí cítit, Sergio García by se nabízel jako vhodný kandidát. Jako přes kopírák zahrál na patnáctce v prvním kole Masters čtyři míčky, které vzápětí dopadly jamce, ale zastavily se až ve vodní překážce před greenem. Během deseti minut byla katastrofa na světě. Obhájce zeleného saka odešel z jamky s třináctkou ve skórkartě a v tu chvíli pro něj Masters de facto skončilo.

„Někdy nemusíte udělat ani příliš mnoho věcí špatně, a stejně to dopadne špatně. To se prostě stává. Poučíte se z toho a jdete dál,“ netrápí se García momentem, který rozhodl o jeho neúčasti ve finálových kolech a výrazně přispěl k tomu, že se jeho skóre vyšplhalo až k +15, což je nejvyšší skóre obhájce titulu v celé historii Masters.

Jak dlouho trvá, než tohle dostanete z hlavy? „Hned jak jsem dohrál v pátek a uvědomil si, že pro mě turnaj skončil,“ přiznal Španěl.

A od té doby ho také horor z patnáctky přestal děsit. Kdo ví, jak dlouho by zapomínal, kdyby se mu něco podobného stalo loni ve finálovém kole. Naštěstí pro Garcíu, tyhle úvahy může s klidem vypustit z hlavy. Prokletí na majorech loni zlomil, je šťastně ženatý a před měsícem se jemu a jeho manželce narodila dcera, kterou pojmenovali po jedné z jamek v Augustě – Azalea.

Po dvoutýdenní přestávce je 38letý golfista znovu připraven čelit turnajovému tlaku. V Texasu má druhý domov a taky se mu tady v minulosti dařilo – z deseti vítězství na PGA Tour tu získal hned tři. „Čím dál víc se tu cítím jako Texasan. Mám to tu rád. Dobře se mi hraje ve větru a v Texasu obvykle hodně fouká,“ říká García. Ten bude od čtvrtka usilovat o svůj čtvrtý titul z Texasu na Valero Texas Open.