Další nováček v okruhu vítězů. Landry vyhrál v Texasu

Další nováček v okruhu vítězů. Landry vyhrál v Texasu

Ve svém domovském státě Texas se prvního vítězství na PGA Tour dočkal Američan Andrew Landry. V neděli 68 ranami korunoval výborný výkon v turnaji, zvítězil o dvě rány před Seanem O’Hairem a Treyem Mullinaxem a zařadil se do první desítky v pořadí FedEx Cupu.


Do finálového kola vstupoval Landry jako spolulídr a od začátku si za svým premiérovým triumfem šel. Účet závěrečného kola otevřel třemi birdie v řadě, další přidal na šestce. Po pátém birdie na desítce si už vytvořil komfortní náskok a ten se mu podařilo udržet.

Se skóre -17 zvítězill o dvě rány a na konto si připsal milion a 116 tisíc dolarů, posunul se na deváté místo ve FedEx Cupu a zajistil si pozvánku na Masters příští rok. „Abych byl upřímný, ani jsem na to nepomýšlel,“ nechtěl se stresovat benefitem, který by z jeho vítězství plynul. „Vítězství na Tour má spoustu výhod, ale vy na ně nesmíte myslet, dokud nevyhrajete,“ ví 30letý Američan.

Landry se ale vítězstvím nechce nechat uspokojit a v letošní sezoně má ještě velké plány. „Chci se letos dostat až na Tour Championship, to je můj cíl. Je přede mnou ještě spousta práce, ale tohle vítězství mi dost pomohlo,“ těší hráče, který dosud získal dvě profesionální vítězství, obě ale na nižší Web.com Tour.

Blízko prvnímu vítězství od triumfu na The Open Championship 2015 byl 42letý Zach Johnson. Finálovým kolem v paru ale spadl dvojnásobný vítěz Valero Texas Open na konečné páté místo. Skvělým výsledkem skončil turnaj i pro čerstvého profesionála Joaquina Niemanna. Bývalá amatérská jednička z Chile obsadila šestou příčku.

LEADERBOARD