Tři Češi startují na Challenge Tour, Gál zkusí štěstí na European Tour

Tři Češi startují na Challenge Tour, Gál zkusí štěstí na European Tour

Další šanci na prolomení nelichotivé bilance v letošním roce Challenge Tour bude mít v Portugalsku trojlístek Čechů: Stanislav Matuš, Filip Mrůzek a Jan Cafourek. Dosud se žádnému českému hráči nepovedlo v nové sezoně projít cutem. Petr Gál startuje na pozvánku na European Tour v Itálii.


Nejblíž finálovým kolům byl zatím Filip Mrůzek, který v Turecku obsadil dělené 69. místo a na cut mu chyběla jediná rána. Teď si v Portugalsku připíše start číslo 2. Jan Cafourek má o jednu účast na druhé evropské lize víc, ovšem ani v jednom případě se postupu do víkendových kol nepřiblížil. Už čtvrtý start čeká Stanislava Matuše. I on ještě letos cutem neprošel.

V Portugalsku se hraje od 10. do 13. května na hřišti Morgado G&CC s parem 72 a délkou 6 691 metrů. Brzy do úvodního kola vstoupí Jan Cafourek, první drive pošle do hry v 7:40 na jamce č. 1. Matuš a Mrůzek odstartují ve 14:00, Matuš z jedničky, Mrůzek z desítky.

Gál na pozvánku v Itálii

První start na European Tour v letošním roce zapíše Petr Gál. Brněnský profesionál startuje na Rocco Forte Open na Sicílii na sponzorskou pozvánku. Stejně jako jeho krajani, i on vyhlíží první letošní úspěch. Dosud startoval jen v Turecku na Challenge Tour, kde skončil až 149.

Loni prošel Gál dvěma cuty na Challenge Tour a jedním cutem na European Tour v Dánsku. Dočká se cutu i nyní na nejvyšším evropském okruhu? Hrát bude na hřišti Verdura GC s parem 71 a délkou 6 600 metrů. Do prvního kola odstartuje z desáté jamky v 12:50.