UKRUTNĚ drahý trojputt. Dufnera stál 16 milionů korun

UKRUTNĚ drahý trojputt. Dufnera stál 16 milionů korun

Na PGA Tour je každá rána drahá. Tím spíš, když hrajete o skvělé umístění na prestižním a štědře dotovaném turnaji, jakým je The Players. V neděli to pocítil Jason Dufner. Místo 1.188 milionů dolarů poputuje na jeho konto „jen“ 418 tisíc. O více než tři čtvrtě milionu dolarů se připravil trojputtem na závěrečné jamce turnaje.


Celý týden hrál skvělý golf a každému, kdo jej už odepisoval, dal jasně najevo, že se s ním musí stále počítat. Jason Dufner, bývalý vítěz majoru PGA Championship, sahal v neděli na TPC Sawgrass po samostatném druhém místě, které by mu přineslo i pořádný balík peněz.   

 Na greenu poslední jamky závěrečného kola měl před sebou putt do birdie z pěti metrů. Pokud by proměnil, obsadil by samostatné druhé místo se skóre -15 a z floridské Ponte Vedra Beach by odjížděl o 1.188 milionů dolarů bohatší.

Jenže Američan středně dlouhý putt nedal, míček mu přejel metr za jamku. Pro Dufnera kritická vzdálenost, neboť celý týden bojoval hlavně s krátkými putty. To se potvrdilo při jeho dalším pokusu o ukončení kola. Šance do paru z metru zůstala nevyužitá a Dufner doklepl hodně bolestivé bogey.

V přepočtu na české koruny ho první neproměněný putt stál 9 milionů a 823 tisíc (462 000 USD), druhý putt, který si bude vyčítat především, ho vyšel na dalších 6 milionů a 546 tisíc (308 000 USD). Dohromady tak na osmnáctém greenu přišel o neuvěřitelných 16 milionů korun. 

Tenhle trojputt ho může mrzet ještě z jednoho hlediska. Za každou tisícovku dolarů, kterou hráči na The Players vydělali, si připsali jeden bod do pořadí pro Ryder Cup. Kdyby Dufner první putt proměnil, posunul by se do první patnáctky pořadí amerického týmu. Takhle bude muset doufat, že naději na účast v letošním klání proti Evropě ve Francii vykřesá dalšími několika povedenými výsledky.