THE PLAYERS: DJ zahájil obranu postu jedničky výtečně

THE PLAYERS: DJ zahájil obranu postu jedničky výtečně

Čtyři hráči mají na letošním The Players šanci sesadit z golfového trůnu Dustina Johnsona, ale ani jeden z nich nezahrál tak dobré kolo jako obranář DJ. Král světového pořadí dělí vedení se skóre -6. Justin Rose a Jon Rahm však nejsou daleko.


Dustin Johnson se na pozici nejlepšího mužského golfisty vyhřívá 64 týdnů vkuse, v tom pětašedesátém ale musí čelit útokům čtyř hladových vlků. „Justin (Thomas) je každý týden docela blízko. Samozřejmě chci zůstat první, ale pokud mě někdo vystřídá, nic se nezmění. Budu v pohodě,“ konstatuje Johnson, který zahájil obranu vrcholné pozice před Thomasem, Spiethem, Rosem a Rahmem nejlépe, jak mohl.

Zářil především v úvodu kola na druhé devítce, na které startoval. Na ní zapsal pět birdie, poslední šesté přidal na první devítce a chybiček v podobě bogey se nedopustil. Celkově tak získal šest ran a po 66 ranách dělí vedení s dalšími pěti hráči.

Ve čtvrtek si pochvaloval především puttovací techniku AimPoint, díky které se cítil na greenech jistý. „Pomáhá určit si konkrétní bod, na který chci mířit a kudy má míček vystartovat k jamce,“ vysvětloval DJ. „Greeny jsem četl fakt dobře, nic mě na nich nepřekvapilo.“

Jeho soupeři v boji o post jedničky začali odlišně. Zatímco Rose s Rahmem zahráli velmi dobrých 68 (-4), Justin Thomas (+1) ztratil hned v úvodu a Jordan Spieth (+3) potvrdil, že TPC Sawgrass mu prostě nesedí. V zítřejším kole se ale mohou mladí Američané vrátit do hry, pokud zahrají výrazně pod par.

Skvěle rozehrané kolo měl i bývalý vítěz turnaje Sergio García. Do sedmnácté jamky svítilo u jeho jména skóre -7, pak ale trefil vodu na obávaném krátkém ostrovním tříparu a z ostrova odcházel s double bogey.

Nejatraktivnější flight dne ve složení Tiger Woods, Phil Mickelson a Rickie Fowler diváky výbornou hrou příliš nebavil. Trio hvězdných hráčů se v prvním kole spíš předhánělo v chybách a pouze Woods (72) nezahrál kolo nad par. Rickie Fowler zapsal 74 (+2) a Phil Mickelson naprosto vyhořel na čtveřici jamek 14, 15, 16, 17, kde dohromady nasbíral +7 a takový byl i jeho končený součet ran za kolo. Patří mu až 139. místo, Woods je dělený 69. a Fowler dělený 95.

LEADERBOARD