Superflight? Trio Woods, Mickelson a Fowler topilo míčky

Superflight? Trio Woods, Mickelson a Fowler topilo míčky

Měli být největším tahákem prvních dvou kol. Hvězdná trojice Tiger Woods, Phil Mickelson a Rickie Fowler společně v jednom flightu na The Players sice přilákala na TPC Sawgrass spoustu fanoušků, ale herně v úvodu turnaje nezářila. Všichni tři měli problémy s přesností z odpaliště i při hře do greenu. A dohromady nechali ve floridských vodách čtyři míčky.


Co jméno, to golfový pojem. Woods - dvojnásobný vítěz turnaje, který na TPC Sawgrass pokaždé prošel cutem, pokud nebudeme brát v potaz dvě odstoupení kvůli zranění. Mickelson – vítěz 43 turnajů na PGA Tour, Fowler – mladá krev amerického golfu se čtyřmi tituly z PGA Tour a fanoušky milovaný golfista. Od téhle trojice se čekal výjimečný golf. Ve čtvrtek ale zůstali všichni za očekáváním.

Nejlépe dopadl Woods. Úvod kola mu sice nevyšel, když po pěti jamkách byl na skóre +2, ale na devítce přišel jeho nejlepší moment. Po dělovém drivu na pětiparové jamce posadil míček na foregreen 6 metrů od jamky a putt do eaglu proměnil. Na druhé devítce přidal ještě dvě birdie a dvě bogey – poslední na osmnáctce, kde poslal míček z odpaliště železem do vody.

„Musím drivovat lépe a taky dostávat míčky blíž jamce. Dnes jsem cítil, že bych mohl zahrát pod 70 ran, ale nevyšlo to,“ ohlédl se za prvním kolem Woods, který dělí až 69. místo.

Dlouho se první kolo vyvíjelo podobně i u Phila Mickelsona. Také jeho skóre se pohybovalo okolo paru, jenže závěr mu vůbec nevyšel. Na čtyřech jamkách (14, 15, 16, 17) zahrál tři double bogey a jedno bogey. A nakonec se propadl až na chvost výsledkové listiny se skóre +7.

Zřejmě se naplnila i jeho slova z neděle po turnaji Wells Fargo, kdy cítil únavu. „Tušil jsem, že tohle může být problém. Bál jsem se, jak na tom budu tenhle týden s energií,“ řekl Mickelson. A skutečně…v závěru jako by mu došlo palivo. „Slabý finiš. Alespoň jsem si to dneska užil s kluky ve flightu,“ utěšoval se průběžně 139. hráč pořadí turnaje.

Třetí do party Rickie Fowler držel skóre v paru do sedmnácté jamky, kde jeho míček přistál místo na ostrově ve vodě. Třetí ranu už zvládl, přesto odešel z jamky s dabláčem. Po 74 ranách dělí 95. místo.

Všichni tři tak budou muset v druhém kole výrazně zabrat. Woods s Fowlerem zdaleka nemají jistotu cutu, Mickelson má šanci na víkendová kola mizivou, ale mimořádně povedené kolo hluboko pod par ho ještě může vrátit do hry.