Mrůzek i Cafourek prošli cutem na Challenge Tour v Portugalsku

Mrůzek i Cafourek prošli cutem na Challenge Tour v Portugalsku

Každá série jednou končí. V případě českých golfistů hrajících v letošním roce na Challenge Tour skončila v Portugalsku šnůra minutých cutů. Filip Mrůzek i Jan Cafourek si poprvé zahrají i o víkendu, Stanislav Matuš končí. Na European Tour v Itálii dohrál také Petr Gál.


Dva pokusy potřeboval Filip Mrůzek na to, aby si na druhé evropské lize připsal první úspěch. Tím je první letošní cut, kterým prošel v Portugalsku po kolech 74-69. V úvodním kole se ještě nemohl plně dostat do tempa, když střídal birdie s bogey, ale druhým kolem procházel až do závěrečných dvou jamek bez ztráty a po pěti birdie dokonce nakouknul do první desítky pořadí. I přes dvě bogey na konci kola prošel se skóre -1 cutem bezpečně.

Opačně si vedl Jan Cafourek. Ten pro změnu výtečně rozehrál úvodní kolo, ale v jeho závěru ztratil pět ran. V daleko poklidnějším druhém kole si trpělivě došel pro skóre -1. S celkovým skóre v paru neměl ani on potíže s kvalifikací do víkendu.

Stanislav Matuš se po loňské výtečné sezóně na Pro Golf Tour stále na Challenge Tour trápí. Po minutých cutech v Keni, Turecku a Španělsku si náladu nezlepšil ani v Portugalsku. Po kolech 75-78 na turnaji 56˚ Open de Portugal @ Morgado Golf Resort končí sedm ran za postupem. 

LEADERBOARD

Gál v Itálii neuspěl, po dvou kolech končí

Jen dvě kola si na Sicílii, kam zavítala v tomto týdnu European Tour, zahrál český profesionál Petr Gál. Po kolech 74-79 zůstal před branami finálových kol o osm úderů.

LEADERBOARD