Čtvrtý turnaj, čtvrtý cut. VLČKOVÁ znovu prošla do finále

Čtvrtý turnaj, čtvrtý cut. VLČKOVÁ znovu prošla do finále

Pomalu ale jistě se Karolína Vlčková zabydluje na americké Symetra Tour. V pátek totiž zvládla postoupit do finálových kol turnaje v Jižní Karolíně, čímž natáhla sérii zvládnutých cutů v letošní sezóně na čtyři. Po dvou kolech za 73 ran dělí 32. místo a v našlapaném leaderboardu může myslet i na desítku.


Vlčková letos vstoupila do své první kompletní sezóny mezi profesionálkami, když loni vybojovala v kvalifikaci kartu na druhou americkou sérii pro dámy. A v ní si nevedu vůbec zle. Ze tří turnajů třikrát prošla cutem, byť na lepší umístění, které by ji přineslo i lepší finanční odměnu, stále čeká.

Ve čtvrtek se pustila do čtvrtého turnaje. V Jižní Karolíně se hraje turnaj s názvem Self Regional Healthcare Foundation Women’s Health Classic. Podnik s celkovou dotací 200 000 dolarů hostí hřiště The Links at Stoney Point s parem 72 a délkou 6 475 yardů.

V úvodním kole zapsala česká profesionálka dvě bogey a jedno birdie. V tom druhém více skórovala, když využívala nejlehčí jamky na hřišti s parem 5, na druhou stranu také více chybovala, a proto podruhé zapisovala 73 ran. Skóre +2 po dvou kolech ale nakonec stačilo na průnik do víkendových kol, v nichž navíc má stále o co hrát. Top 10 je totiž vzdálené jen tři rány a vedoucí hráčky jsou před Vlčkovou jen o pět ran.

Vlčková má tak velkou šanci na to, aby se výsledkovou listinou posunula vpřed a v neděli se mohla radovat z posunu v pořadí Volvik Race For The Card.

LEADERBOARD