SIMPSON útočil na 59. Po utopeném míčku „jen“ vyrovnal rekord

SIMPSON útočil na 59. Po utopeném míčku „jen“ vyrovnal rekord

Až do sedmnácté jamky nemělo druhé kolo The Players v podání Webba Simpsona chybu. Bývalý vítěz US Open nezvykle snáze hratelné TPC Sawgrass doslova drtil a měl našlápnuto překonat rekord hřiště, nebo dokonce zahrát magických 59. Jenže v téhle cestě stála jamka číslo 17, kde spolu s míčem utopil i veškeré naděje na zapsání se do historie turnaje.


Jestli někomu letošní TPC Sawgrass nesmírně sedí, pak je to Webb Simpson. Hřiště, které umí každou nepřesnou ránu potrestat dvojnásobně, nedělá Američanovi zatím žádné problémy. Už v prvním kole zahrál 66, v tom druhém předváděl neuvěřitelnou jízdu s jedním eaglem a devíti birdie do sedmnácté jamky.

„Je raritou, když vám jde všechno, na co sáhnete: drivování, hra železy, chippování, puttování. Dnes se sešlo prostě všechno,“ komentoval Simpson své neobyčejné kolo.

Když zahrál na druhé devítce své šesté birdie v řadě a proměnil další poměrně dlouhý putt do birdie, své protihráče už doháněl k šílenství. „Těm puttům, které padaly do jamky, se smáli,“ popisoval reakce svých kolegů ve flightu Tyrrella Hattona a Jhonattana Vegase s tím, že Hatton ve vtipu Simpsona požádal, zda by se jeho putteru nemohl alespoň dotknout.

Jediný nešťastný moment kola přišel na tříparové sedmnáctce, kde první ranou trefil dřevěnou palisádu, od které se míč odrazil vysoko do vzduchu, dopadl ještě na green a dokutálel se do vody. Simpson zapsal double bogey a místo 59, nebo nového rekordu, jen vyrovnal ten stávající za 63 ran.

„Netušil jsem, kolik je rekord hřiště. Uvědomoval jsem si, že jsem asi blízko, ale upřímně je pro mě důležitější dobrá rutina a dobré rány. Rekordy jsou vždycky takovým bonusem,“ řekl Simpson, který po dvou kolech vede se skóre -15 o pět ran.

WOODS PROŠEL CUTEM S ODŘENÝMA UŠIMA

Ještě nikdy se Tigeru Woodsovi nestalo, aby na The Players neprošel cutem. A v téhle bilanci pokračuje i nadále. V pátek ze všech sil vybojoval 71 ran (-1) a přesně na ránu pronikl do víkendových kol. Ke spokojenosti má ale dvojnásobný vítěz turnaje hodně daleko. Stěžoval si především na nevyužívání šancí.

„Jsem frustrovaný hlavně proto, že jsem s krátkými železy v ruce nedokázal míček posadit blízko jamkám. Měl jsem je dostat od jamky na délku vlajky. To se mi vůbec nedařilo,“ komentoval Woods, který už třetím turnajem čeká na lepší umístění. Sice prochází cuty, ale jako by jeho hře stále něco scházelo. Když mu jde puttování, nehraje dostatečně dobře železy a naopak. I proto je po dvou kolech na The Players na dělené 68. pozici a na lídra ztrácí už propastných 14 ran.

VELKÁ JMÉNA KONČÍ 

Druhé kolo se stalo posledním vystoupením na letošním Players pro řadu hráčů. Cutem neprošel Rickie Fowler, který po průměrném prvním kole v pátek zabral, ale v závěru kola zapsal dva dabláče za sebou, a ty ho stály víkend. Rozloučil se i bývalý vítěz Martin Kaymer nebo Rory McIlroy. Po mizerném úvodním kole už nestačilo Hideki Matsuyamovi ani 69 ve druhém kole, aby prošel cutem. Loučí se i Phil Mickelson, který doplatil především na závěr prvního kola, v němž si připsal 7 ran navíc na čtyřech jamkách.

LEADERBOARD