WOODS zářil a vylepšil osobní rekord, SIMPSON kráčí k titulu

WOODS zářil a vylepšil osobní rekord, SIMPSON kráčí k titulu

„Jsem blízko tomu, abych zahrál sedm osm ran pod par,“ prohlásil před týdnem Tiger Woods na Wells Fargo. Teď na The Players svá slova vtiskl do skórkarty. Ve třetím kole totiž zahrál nejlepší výsledek dne 65 ran (-7) a gigantickým skokem poskočil leaderboardem vpřed. Přesto bude s velkou pravděpodobností bojovat už jen o druhé místo, Webb Simpson si totiž hraje svůj turnaj a jen velkým kolapsem ve finále by ještě mohl o vítězství přijít.


Woods během své největší slávy vytvořil řadu rekordů, a proto se mu nyní ve 42 letech jeho hvězdné momenty z let minulých jen těžko překonávají. Sobotních 65 na TPC Sawgrass ale jedním takovým vylepšeným rekordem je. Nikdy totiž na TPC Sawgrass nezahrál lepší kolo.

A přitom mohlo být ještě o chloupek lepší. „Bylo to asi nejvyšší číslo, které jsem dnes mohl zahrát,“ řekl vážně. Po dvanácti jamkách u jeho jména svítilo skóre -8, pak se ale stroj na birdie zasekl. „Pravděpodobně jsem se mohl dostat deset ran pod par. Nedal jsem birdie na šestnáctce, na sedmnáctce jsem hrál jen sand wedží,“ viděl další příležitosti ke skórování.

Na minulých turnajích hrál 79násobný vítěz na PGA Tour také solidně, ale když mu šla hra železy i hra z odpaliště, všechny šance zahodil na greenech. Byla jen otázka času, kdy se mu sejde všechno – dobré puttování v kombinaci s dobrou hrou v poli. „Zahrál jsem spoustu kvalitních ran, zasahoval jsem správná místa. Ten herní pocit je zpět, teď je to jen otázka hraní a skládání dobrých ran,“ je Woods přesvědčený o své dobré výkonnosti. Po sobotních 65 ranách vystoupal až na dělené 9. místo, na startu kola byl přitom v sedmé desítce.

SIMPSON NEPŘIPOUŠTÍ DRAMA, NÁSKOK NA ČELE NAVÝŠIL

Pět ran k dobru měl před třetím kolem lídr Webb Simpson. Po něm jeho náskok vzrostl na sedm úderů. Jen velký kolaps, nebo mimořádný výkon některého z jeho pronásledovatelů by mohl v neděli přinést drama. Pokud bude ale Simpson dál zasahovat greeny způsobem, kterým je zasahoval dosud, nebude mít nikdo šanci.

Po fantastických 63 ranách ve druhém kole přidal Američan v sobotu 68, čímž vyrovnal rekord nejnižšího skóre po třech kolech (-19) v podání Grega Normana. „Jsem spokojený. Mám trochu jiné pocity než včera, dnes jsem to přežil,“ těšilo Simpsona. Bývalý vítěz US Open půjde do fináloho kola s náskokem sedmi ran na Dannyho Lee, třetí Dustin Johnson ztrácí ran devět. V sobotu zahrál stejně povedené kolo jako Woods i Jordan Spieth a v neděli půjdou oba velikáni spolu. Na Simpsona ztrácejí 11 ran.

LEADERBOARD