SIMPSON si to pohlídal. K vítězství na PLAYERS mu stačilo zahrát nad par

SIMPSON si to pohlídal. K vítězství na PLAYERS mu stačilo zahrát nad par

Díky skvostnému výkonu Webba Simpsona v prvních třech kolech letošního The Players byla neděle z hlediska boje o titul na TPC Sawgrass tak trochu nudná. Pro 32letého Američana kompliment. I 73 ran na závěr mu stačilo k prvnímu vítězství po 4 a půl letech. Justin Thomas v přímém souboji s Dustinem Johnsonem o post světové jedničky uspěl a poprvé v kariéře je oficiálně nejlepším hráčem světa. Tiger Woods potom co s odřenýma ušima prošel cutem, předvedl o víkendu famózní výkon, který ho vynesl až na 11. místo.


Simpson vstupoval do finálového kola s polštářem sedmi ran na čele. Takový náskok ještě nikdo nikdy na PGA Tour nepromrhal. Nestalo se to ani jemu. V neděli mu stačilo zahrát 73 ran (+1), aby po čtyř a půl letech znovu zvedl pohár pro vítěze na nejlepším mužském okruhu světa.

„Bylo to těžké. Být v takové pozici je daleko těžší, než jsem myslel. Vždycky chcete vést před závěrečným kolem. Ale je těžké motivovat se k výkonům, které jste předváděl dosud, když vedete o sedm ran,“ komentoval v cíli Simpson. Po triumfu na US Open je pro něj výhra na Players dalším velkým momentem v jeho kariéře.

TIGER LÍDRA STAHOVAL, PAK UTOPIL NADĚJE NA SEDMNÁCTCE

Cutem prošel jen tak tak. O víkendu ale Tiger Woods spustil kanonádu birdie, která ho z děleného 69. místa vynesla v jednu chvílí na dělenou druhou příčku a ocitl se jen čtyři rány za lídrem Simpsonem. Na něj už by to pravděpodobně nestačilo, ale Woods i tak hrál o hodně. Pokud by totiž skončil druhý, posunul by se do první padesátky světového žebříčku, čímž by výrazně přiblížil kvalifikaci na další podnik WGC.

Po dvanácti jamkách v neděli byl -6 pro kolo, jenže pak znovu ztratil na jeho asi vůbec nejnenáviděnější jamce na TPC Sawgrass. I přes vynikající drive zahrál na čtrnáctce bogey. Neskóroval ani na druhé nejlehčí jamce o víkendu – na šestnáctce. A pak utopil míč na tříparové sedmnáctce, a zahrál double bogey. Na konci zapsal 69 a obsadil jedenácté místo.

„Zkraje roku jsem vůbec nemohl předpovídat, že se dostanu do tohoto bodu. Nevěděl jsem, jakým způsobem se vrátím, jestli získám cit a budu moct plánovat turnaje,“ je Woods vděčný za situaci, ve které se momentálně nachází. „Můj herní pocit je zpět, hraju turnaje a nejsem daleko od toho, abych nějaký vyhrál,“ věří v brzký turnajový titul. 

Bývalého krále golfu se fanoušci opět nabaží zřejmě až na konci května, kdy se hraje Memorial. Očekává se, že Woods potvrdí start. Jisté je, že hrát bude na US Open v polovině června.

KOEPKA VYROVNAL REKORD A ZAHRÁL ALBATROSS

Impozantní návrat po zranění zažívá Brook Koepka, Třetí turnaj po dlouhé čtyřměsíční přestávce proměnil v konečné 11. místo, ale hlavně vyrovnal rekord TPC Sawgrass 63 ran a svůj výkon ve finálovém kole osladil albatrossem na šestnáctce. Z 208 yardů z fairwaye poslal míček do jamky.

JUSTIN THOMAS JE NOVOU SVĚTOVOU JEDNIČKOU

 Justin Thomas v neděli potvrdil, že je nejlepším hráčem ve statistice závěrečných kol v letošním roce. Zahrál 66 ran a posunul se na jedenácté místo. A to mu stačilo k tomu, aby usedl na trůn pro nejlepšího golfistu světa místo Dustina Johnsona, který obsadil 17. místo.

„Znamená to pro mě hodně. Ale je to místo, kde bych se chtěl udržet co nejdéle. Jako DJ, Tiger a další kluci. To je teď můj cíl,“ řekl Thomas.

LEADERBOARD