HOT LIST: Vybavení, které stojí za vaši pozornost

HOT LIST: Vybavení, které stojí za vaši pozornost

JE TO JIŽ POPATNÁCTÉ, co vám představujeme hole, které stojí za pozornost – vaše cesta ke zlepšení začíná V ROCE 2004, v době – věřte tomu nebo ne –, kdy ještě byly nastavitelné drivery zakázané, se nerodilo rozhodnutí redakce Golf Digest ohodnotit poprvé ve své 54leté historii jednotlivé hole vůbec lehce. Dnes, kdy vám představujeme již patnácté vydání Hot Listu a kdy zní skoro radikálně nápad nemít nastavitelný driver, bereme hodnocení o to zodpovědněji. Proč? Tak jak pomalu mizí kamenné prodejny a stále více peněz se točí on-line přes ty virtuální, je pro průměrné golfisty čím dál těžší sehnat někoho, kdo jim kvalitně a objektivně poradí, co koupit. Čemu taky na internetu věřit? Dovolujeme si předpokládat, že právě Hot List je jedním z nejcennějších zdrojů uprostřed tohoto informačního šumu. Doufejme, že je to také výzva k tomu, abyste kritickým okem přehodnotili své staré vybavení, které stále nosíte v bagu – možná už od toho roku 2004.


Přinášíme vám průvodce, ve kterém jsme se snažili být nezaujatí, nic necenzurovat a být upřímní. Celý proces je výsledkem intenzivní práce během dvou týdnů, kdy jsme se výběru holí pro Hot List při našem tradičním setkání věnovali – to letošní proběhlo v golfovém resortu Pinehurst. Místní fitting centrum bylo základnou, kde náš tým redaktorů, odborníků a golfistů rozhodoval o produktech, o nichž se domníváme, že budou hitem letošní sezony. Zjistili jsme, že ty nejlepší hole nejsou ty, které se nám snaží prodat největší společnosti nebo doporučit významné kapacity, ale naopak ty, o kterých mluví takoví hráči, jako jste vy.

Těch 121 holí, které jsme na náš Hot List letos zařadili, je nejen rekordní číslo, ale také odráží skutečnost, že je v dnešní době těžké vyrobit něco jedinečného. Je to navíc oslava faktu, že všichni výrobci – malí i velcí – se snaží najít cestu, jak nám pomoci zlepšit hru. Není to jen o tom, že by dnešní hole byly lepší než ty včerejší. (Mimochodem jsou. Otestovali jsme je a výsledek našeho testu najdete v březnovém magazínu na straně 52.) Je to tak, že dnes se používají technologie, o kterých v roce 2004 neměl nikdo ani tušení. Mluvíme třeba o využití speciálních slitin kovů, o tenkostěnných ocelových shaftech, o nové kategorii holí (Players Distance v magazínu na straně 70) a o drážkách na wedgích tak ostrých, že o nich musela být přijata nová pravidla.

Je to docela štreka, kterou jsme od roku 2004 urazili, ale cíl máme stále stejný: Abyste měli lepší informace, lepší vybavení a hráli lepší golf.

HOT LIST 2018 vyšel v březnovém čísle magazínu GOLF DIGEST C&S ve čtvrtek 8. března 2018.