S hodinkami GARMIN můžete sledovat každou ránu

S hodinkami GARMIN můžete sledovat každou ránu

Jako první přivedla na svět golfové hodinky společnost Garmin, a ty hned začaly šlapat na paty do té doby dominantním optickým dálkoměrům. První modely ukazovaly základní vzdálenosti k začátku, středu a konci greenu či vzdálenosti na lay-up. Od té doby však Garmin svá zařízení modernizoval a představil modely doplněné dalšími a dalšími funkcemi. Nás nejvíce zaujala funkce kompasu u modelu Approach S6. Šipka vždy neomylně ukazuje směr k vlajce hrané jamky.


Loni však Garmin – a nepochopitelně velice potichu – provedl další revoluci v podobě dvou modelů Approach S20 a Approach X40. Letos je pak doplnil modelem Approach S60 a stejná funkce se objevila i ve vlajkové lodi společnosti, hodinkách Fénix5.

Funkce by se dala jednoduše nazvat jako „Autoshot“. Všechny uvedené modely za vás automaticky zaznamenávají rány na hřišti (kromě puttů) a pamatují si přesnou polohu ran. To už je jen malý krok k tomu, abyste se v klubovně mohli na mobilu, tabletu nebo PC podívat na plánek jamek, kde všechny vaše rány skončily. Je to stejné, jako když sledujete na PGA Tour oblíbeného hráče nebo flight. Nemusíte tedy jen kamarádům barvitě líčit, kde všude jste byli, ale můžete jim to názorně na plánku ukázat. Na obrázku je oblíbená jamka č. 9 v Beřovicích hraná poněkud netradičně po fairwayi jamky č. 5. 

Všechna data jsou uchovávána ve webové aplikaci Connect. Vždy zde naleznete své osobní skórkarty a golfové statistiky. Zároveň uvidíte údaje typu: ušlá vzdálenost, spálené kalorie, výškový profil hry, tepovou frekvenci, průměrnou rychlost a v podstatě každý váš krok. 

Vedení statistik s modely Garmin je velice jednoduché. Všechno co musíte po dohrání jamky udělat, je zaznamenat do hodinek počet ran, počet puttů a označit zasaženou fairway. Po ukončení kola se data automaticky stáhnou do Connectu a můžete se kochat. Sledovat svou hru na pláncích jamek nebo na každém hřišti dlouhodobé statistiky na jamkách. 

Garmin ještě připravil jednu novinku. Jedná se o aplikaci Garmin Golf, která umožňuje hráčům sledovat se mezi sebou. Tedy něco jako on-line scoring. Aplikaci právě testujeme a o naše zkušenosti se s vámi příště rádi podělíme. (G)

Garmin Approach X40
CENA od 6490 korun
Více informací na www.garmin.cz