LPGA: Spilková v paru, Jessica Korda na čele

LPGA: Spilková v paru, Jessica Korda na čele

Misi v zámoří odstartovala slibně. Klára Spilková zahrála na úvod Kingsmill Championship ve Virginii v paru a je aktuálně pouze jednu ránu od postupu do víkendových kol. Turnaj LPGA rozehrála skvěle starší ze sester Kordových Jessica, která po 65 ranách (-6) dělí první místo. Mladší Nelly zapsala 69 (-2).


Čtvrteční kolo poznamenal déšť. Tentokrát však hráčkám nebyl na obtíž jako jindy. Naopak. Hřiště změklo, čehož řada golfistek využila k atakování jamek. V dopoledním programu se dařilo Jessice Korda. Ta na úvod ani jednou nechybovala, připsala šest birdie a usadila se na čele leaderboardu. Spolu s ní dělí první příčku ale ještě čtyři hráčky.

„Když nefouká vítr a greeny jsou měkké, musíte být agresivní. Potřeboval jsem jen, aby mi tam spadlo pár puttů. A to se taky stalo,“ řekla Korda po prvním kole, ve kterém zasáhla 12 fairwayí ze 14 a 16 greenů v regulaci z 18. 

Klára Spilková prošla na úvod hřištěm River Course v klidu. Do skórkarty zapsala dvě birdie a dvě bogey, hřiště tedy obešla v paru. To ale v tuto chvíli stačí pouze na dělené 71. místo a na postup do finálových kol ztrácí jednu ránu. Pro postup bude s velkou pravděpodobností třeba zahrát druhé kolo pod par. Spilková do něj vstoupí v odpoledních hodinách a z desáté jamky.

Divoký start do prvního kola zažila Nelly Korda. Po bogey na úvodní jamce, zapsala na druhé devítce, která byla její zahajovací, ještě jedno bogey, tři birdie a taky jeden eagle. Na druhé polovině hřiště zapsala už jen jedno bogey. Se skóre -2 dělí 29. místo.

LEADERBOARD