Scott doufá v 68. major v řadě: „Musím vyšplhat o pět příček,“ ví

PGA TOUR
Scott doufá v 68. major v řadě: „Musím vyšplhat o pět příček,“ ví

Po dlouhých sedmnácti letech hrozí Adamu Scottovi, že si nezahraje major. Sedmatřicetiletý Australan kvůli poklesu formy spadl ve světovém žebříčku letos až na 71. místo. Jedenáctým místem v minulém týdnu si o šest příček polepšil, ale stále mu chybí vydrápat se o pět míst vzhůru, aby nepřerušil svou sérii 67 účastí na majorech v řadě. US Open už přitom klepe na dveře.


Na The Open v roce 2001 začala jeho šňůra účastí na majorech. Za tu dobu se jich zúčastnil 67 v řadě. Lepší je v tomto ohledu už jen Sergio García s 73 účastmi. Scott má teď už jen tři možnosti, jak se kvalifikovat na US Open v Shinnecock Hill, které začíná 14. června.

  1. možnost: Vyhraje AT&T Byron Nelson v tomto týdnu nebo skončí v top 10 a dostane se mezi 60 nejlepších v OWGR
  2. možnost: zúčastní se kvalifikace pro US Open 4. června, kde uspěje (počet postupujících zatím nebyl určen)
  3. možnost: Dostane se mezi 60 nejlepších v OWGR do 11. června

„Vím, že musím vyšplhat o pět příček. Když budu hrát dobře, mělo by se mi to povést,“ věří šampion Masters z roku 2013. „Cítím, že moje hra je nyní ve stádiu, kdy můžu říct, že můžu vyhrát, takže udělám všechno proto, abych tento týden vyhrál,“ je odhodlaný uspět v Dallasu Scott.

Pokud se mu to nepovede už tento týden, bude mít k dispozici ještě další tři turnaje. Ale v tom případě by hrál šest turnajů před US Open v řadě. Pro Scotta, který si turnaje pečlivě vybírá a každoročně volí spíš dietní porci turnajů by tohle byla obrovská změna. Na velkou zátěž se ale cítí být připraven.

„Jsem připraven hrát i další turnaje a uhrát si to klidně až tím posledním. Ale rád bych hrál dobře už tento týden, měl šanci na vítězství a zajistil si místo v US Open. Pak si budu moct plánovat turnaje podle sebe,“ uzavírá Adam Scott.