Čtyři Češi startují zítra na třech světových turnajích

Klára Spilková
Čtyři Češi startují zítra na třech světových turnajích

Dvě české ženy a dva muži vstoupí zítra do prvních kol profesionálních turnajů ve Spojených státech a Španělsku. Kláru Spilkovou čeká letošní premiéra na LPGA, Karolína Vlčková si připíše již svůj pátý start na Symetra Tour a Stanislav Matuš s Danielem Suchanem hrají o jamkovku na Challenge Tour.


Spilková zahajuje americkou misi

V minulém týdnu odhalila Klára Spilková na tiskové konferenci v Praze svůj nejbližší golfový program. Ten začne už zítra prvním turnajem v Americe. Profesionálka z Prahy si zahraje Kingsmill Championship se série LPGA. Půjde o její první zámořský turnaj v letošní roce. Pozvánku jí zajistila KPMG, do jejíhož globálního týmu česká hráčka patří. Čtyřkolový podnik může být pro Kláru ideální možností, jak se rozehrát před blížícím se US Open, které si letos poprvé zahraje. A seznámí se před majorem také s americkými hřišti.

„Jsem šťastná, že mám možnost zahrát si v Americe. Chtěla bych procházet cuty, zahrát si všechna kola by bylo skvělé,“ prozradila před odletem. Turnaj se hraje na hřišti River Course v resortu Kingsmill, má par 71 a 6 445 yardů. Po druhém kole bude následovat cut. Turnaj si zahraje 6 hráček z elitní desítky světového pořadí včetně Jessicy Kordy. Ve startovní listině je i Nelly Korda.

Vlčková pokračuje v Symetra Tour pátým turnajem

Ve všech čtyřech turnajích letošní Symetra Tour dokázala česká profesionálka Karolína Vlčková projít cutem. Teď ji čeká turnaj s pořadovým číslem 5, kde by ráda prošla cutem do pětice a třeba přidala i umístění do první třicítky. Z posledního turnaje odjížděla Vlčková s děleným 53. místem a trochu rozpačitá. „Golf někdy může být docela náročný. Další turnaj, další cut, ale absolutně to neodráží moji hru. Trpělivost růže přináší,“ napsala na svém facebooku.

Teď ji čeká turnaj Symetra Classic v Severní Karolíně. Hraje se na hřišti River Run Country Club od 17. do 20. května. Hřiště má par 72 a je dlouhé 6 229 yardů. Po dvou kolech se hráčské pole zeštíhlí, do finálového kola postoupí jen nejlepších 60 hráček + ties.

Druhý ročník jamkovky v Andalucíi i s Matušem a Suchanem

Po úspěšné loňské premiéře v Estaponě se letos uskuteční již druhý ročník Andalucía Costa del Sol Match Play 9. Jedinečný formát turnaje zahrnuje dvě kvalifikační kola na rány, po nichž 64 nejlepších hráčů postoupí do jamkové části o víkendu. Každý zápas v jamkovce se bude hrát už jen na devět jamek. Turnaj je jedinou akcí Challenge Tour v sezóně, který se hraje formátem jamkové hry.

Loni si z Čechů turnaj zahráli Filip Mrůzek a Petr Dědek. Ani jeden ovšem do jamkové části nepostoupil. Letos bude mít šanci dvojice Stanislav Matuš a Daniel Suchan. Oba čeká v prvním kole odpolední start – Suchan půjde na hřiště v 13:00 z jedničky, Matuš o hodinu později z desítky.