Challenge Tour: Matuš vypadl ve druhém kole jamkovky

Stanislav Matuš
Challenge Tour: Matuš vypadl ve druhém kole jamkovky

Stanislav Matuš se v pátek probojoval do jamkové části Andalucía – Costa del Sol Match Play 9, v sobotu odpoledne ale pro něj turnaj skončil. Ve druhém kole vyřazovací části nestačil na Skota Granta Forresta, kterému podlehl 2&1.


Matuš v prvním kole otočil zápas s Finem Kakkem

V úvodním kole jamkovky na devět jamek český profesionál uspěl. Finského hráče Roope Kakka porazil 2&1, když otočil vývoj utkání, ve kterém prohrával po pěti jamkách o dvě. Ze zbylých čtyř jamek Matuš ovšem vyhrál tři a slavil postup do dalšího kola.

Druhé kolo Matuš nezvládl, prohrál 2&1

Ve druhém kole čekal Matuše Skot Grant Forrest. Také v tomto zápase tahal český profesionál zpočátku za kratší konec – po čtyřech jamkách prohrával už o tři. A i když se vrátil do zápasu dvěma berdíky za sebou, na další obrat už to nestačilo. Skot zápas ukončil na devítce berdíkem a vyhrál 2&1.

Matuš tak skončil před branami osmifinále, přesto je to jeho nejlepší vystoupení na Challenge Tour v letošním roce. V příštím týdnu se představí společně s dalšími Čechy na domácím turnaji na Kunětické Hoře, kde bude chtít na poslední úspěch ze Španělska navázat.

Výsledky