Vlčková má první top 5 na Symetra Tour, Spilková zažila divoké finále

Klára Spilková
Vlčková má první top 5 na Symetra Tour, Spilková zažila divoké finále

Karolína Vlčková slaví první umístění v top 10 na Symetra Tour. Na zkráceném turnaji Symetra Classic skončila dělená pátá. Klára Spilková při své letošní premiéře na LPGA prošla cutem. Ve finále zkráceného podniku Kingsmill Championship prožila divoké kolo, po kterém skončila 71.


Trpělivost přinesla Vlčkové vynikající výsledek

Karolína Vlčková přicestovala do Severní Karolíny k pátému turnaji Symetra Tour s cílem projít cutem a vylepšit osobní maximum letošního roku, kterým bylo 37. místo na úvodním turnaji Florida’s Natural Charity Classic.

Počasí na východním pobřeží USA promluvilo výrazně do hry. Kvůli vytrvalému dešti musel být turna,j plánovaný původně na tři kola, zkrácen na dvě kola. Vlčková po kolech 74-70 pronikla do první desítky, z turnaje odjela s finanční odměnou 5 622 dolarů a v pořadí Volvik Race for the Card se posunula už na 23. místo.

„První top 5. Byl to náročný turnaj, hodně deště, přerušení hry a trpělivosti,“ napsala na svůj Facebook.

Výsledky

Divočina Spilkové v závěru Kingsmill Championship

Klára Spilková splnila základní cíl při svém prvním vystoupení v USA v letošním roce, když prošla cutem turnaje Kingsmill Championship, kde hrála na sponzorskou pozvánku. Stejně jako na Symetra Tour v Severní Karolíně se i ve Virginii přerušovala hra kvůli nepříznivému počasí. Turnaj byl ze čtyř kol zkrácen na tři.

Jen poslední jamku druhého kola hrála Spilková tři dny. „Je tu hodně divoké počasí,“ uvedla Spilková poté, co prošla cutem. „Už dva dny před turnajem hodně pršelo a hřiště se tím hodně prodloužilo. Místo kratších želez jsem musela do greenu hrát dlouhými nebo dokonce hybridem.“

V závěrečném kole prožila česká profesionálka výsledkovou divočinu. Na druhé devítce, na které finále začínala, zahrála čtyři bogey a dvě birdie, na první zahrála double bogey, bogey a ještě přidala další dvě birdie. Po kole za 74 ran (+3) skončila na skóre +2 a obsadila konečné 71. místo. „Poslední kolo nebylo podle mých představ, ale příjemné je, že jsem prošla cutem a v závěru dnešního kola zahrála i pár birdie,“ vzkázala na sociální síti Spilková.

Výsledky