SPILKOVÁ potrénovala před US Women’s Open s bývalou jedničkou

Klára Spilková
SPILKOVÁ potrénovala před US Women’s Open s bývalou jedničkou

Premiéru na dámském US Open zažije tento týden v Alabamě Klára Spilková. Zároveň bude hrát na americké půdě ve třetím týdnu za sebou. Zážitkem pro ni bylo už jen tréninkové kolo, které absolvovala s ještě donedávna světovou jedničkou Lydií Ko.


S Novozélanďankou si zahrála v pondělním cvičném kole. „Hrála jsem se svou oblíbenkyní, takže to pro mě byl zážitek,“ netají se Spilková, která měla štěstí i na podmínky, neboť hřiště každou chvílí zasahuje silný déšť. „Bohužel, tak jako v minulých týdnech máme smůlu na počasí. Hřiště je podmáčené a předpověď na příští dny neslibuje žádné změny,“ říká nejúspěšnější česká golfistka.

Pokud se počasí umoudří, začne americký major ve čtvrtek 31. května, finále je pak naplánované na neděli 3. června. Hráčky budou bojovat na hřišti Shoal Creek, které bylo otevřeno v roce 1977 a na designu se podepsal Jack Nicklaus. Hřiště měří 6 114 metrů a má par 72.

„Hřiště je nádherné, hodně v lesích, každá jamka je specifická,“ uvedla z dějiště Klára Spilková. Ta si před týdnem zahrála turnaj ze série Symetra Tour, kde prošla cutem. Stejně si vedla i při své letošní premiéře na LPGA o týden dříve. Nejtěžší zkouška ji ovšem čeká až nyní.

Zatím však v Alabamě úřaduje počasí. Také v úterý bylo hřiště zaplaveno a organizátoři turnaje raději zrušili tréninková kola. Veřejnost se na hřiště nedostala vůbec.

Ve čtvrtek by měla do prvního kola vstoupit už v 6.51 (13.51 SEČ), v pátek by měla na hřiště vyrazit v 12.31 (19.21 SEČ).

O US Women’s Open letos usilovalo celkem 1592 hráček, ale do hlavní soutěže se dostane pouze 156 profesionálek a amatérek.