VIDEO: Další blikanec PIETERSE. V Anglii zlomil hůl o krk

VIDEO: Další blikanec PIETERSE. V Anglii zlomil hůl o krk

Belgický ranař Thomas Pieters prožívá v letošním roce sešup ve světovém žebříčku. Sezonu zahájil jako 34. golfista na světě, ale poté co neprošel cutem v neděli na BMW PGA Championship, spadl už na 67. místo. Jeho trápení ve Wentworthu vyvrcholilo zlomením hole o krk. Jak známo, Pieters patří k hráčům, kteří nechávají hněvu volný průchod.


Loni byl soutěžním výborem na Czech Masters na Albatrossu napomenutý za zlomený putter v průběhu finálového kola. Na jedné z jamek totiž zahrál šest puttů, za což potrestal právě hůl určenou ke hře na greenu. Na greenech pak puttoval s tím, co měl zrovna po ruce.

To ale nebyl zdaleka první „úlet“ trojnásobného vítěze na European Tour. Před dvěma lety se pro změnu rozloučil se svým železem na The Open. Po sedmé ráně na čtyřparové jamce zlomil hůl o stehno a železo na dva kusy hodil vzteky do křoví.

Hitparádě zničených holí bude ale zřejmě dlouho vládnout moment z pátečního kola BMW PGA Championship ve Wentworthu. Po nepřesné ráně na pětiparové čtyřce si hůl zapřel o krk a přelomil ji. Kolo dohrál v paru, ale po 75 ranách v úvodním kole, neměl nárok projít cutem.

Pieters marně hledá formu, díky které loni vystoupal až na 23. místo ve světovém žebříčku. Letos uhrál jediné top 10 na prvním turnaji v Abu Dhabi.

VIDEO ZDE