Garmin Approach S60

Garmin Approach S60

Kamarádům nemusíte líčit, 
kde jste všude byli. Můžete jim to ukázat.


Approach S60 jsou mladším a jednodušším sourozencem vlajkové lodi Garminu -  kultovních multisportovních hodinek řady fēnix® 5. Také S60ky vypadají elegantně a můžete je nosit při každé příležitosti. Jak přesně budou vypadat, si můžete zvolit sami. K dispozici je výběr různých barev a materiálů řemínku, který se dá velice snadno vyměnit. V přístroji je přednastaveno několik typů displejů, základní výběr je mezi analogovým a digitálním a další stovky variant si můžete nainstalovat pomocí aplikace Connect Mobile.

Hodinky mají pro ovládání dotykový displey a tři tlačítka. Approach S60 modely řady fēnix® 5 jasně válcuje svými golfovými funkcemi. Umí změřit i jiné aktivity (běh, kolo, plavání, lyžování, veslování, SUP, počet kroků i mnoho dalších). Již první pohled na ciferník vás ale přesvědčí, že jsou určeny především pro golfisty. Po vnějším okraji ciferníku hodinek jsou zobrazena čísla 1 – 18, tedy celá jedna osmnáctka. O jejich účelu se přesvědčíte v okamžiku, kdy budete kontrolovat vaše skóre nebo počet puttů na jednotlivých jamkách. Celá skórkarta se vám zobrazí na displeji hodinek najednou a rychle zjistíte i kde a kolik „trojputtů“ jste zahráli nebo kde jste udělali chybu při zapisování skóre. Při hře vám červená čárka ukazuje na číslo právě hrané jamky, což oceníte na hřišti, kde nejste úplně doma.        

Jako většina hodinek Garmin jsou i S60 vybaveny daty z více než 40 tisíc hřišť celého světa. Při hře vidíte na displeji klasickou vzdálenost – začátek, střed a konec greenu. Příjemné je, že číslice udávající vzdálenost jsou hodně velké, a navíc, pro ty s horším zrakem, je možné je ještě zvětšit. Po maximálním zvětšení se sice zmenší plánek jamky, ale pokud nevidíte úplně dobře nablízko, tak velké číslice oceníte. Pokud nemáte hodinky v turnajovém režimu, můžete poklepáním na displej zobrazit vzdálenosti přepočítané na aktuální převýšení.

Vedle vzdálenostních údajů je vždy zobrazen plánek jamky. Ten můžete rozkliknout a naplánovat si na dotykovém displeji místo, na které chcete umístit další ránu. Hodinky vám zobrazí požadovanou délku a zároveň vzdálenost z vybraného místa na střed greenu. Rovněž je možné zobrazit green a přesunout vlajku na aktuální pozici.

Horním tlačítkem se dostanete do menu, kde naleznete další údaje: vzdálenosti lay-upů, doglegů, délky předešlých úderů, skórkartu, kompas ukazující směr a vzdálenost na vlajku právě hrané jamky, počet kroků, ušlou vzdálenost a průběžný čas hry.

Hodinky jsou vybaveny funkcí AUTOSHOT a nahoře na dipleji vždy vidíte délku poslední rány. Je to příjemné, nemusíte stále nikam překlikávat, ani začít měřit, vše probíhá automaticky. Navíc po skončení kola si můžete na telefonu nebo počítači prohlédnout kde jste všude byli. Po dohrání každé jamky zadáte pouze počet ran a puttů. Vše se automaticky synchronizuje s aplikaci Connect ve vašem mobilu a již v klubovně se můžete „chlubit“ přátelům svými zážitky přímo na pláncích jednotlivých jamek. Příznivci čísel pak naleznou v aplikaci Connect všechny své jednotlivé skórkarty i přehledně sestavené dlouhodobé statistiky své hry rozdělené podle hřišť i jednotlivých jamek.

S60ky vám dokáží změřit i tempo vašeho švihu což může být užitečné třeba před turnajem na drivingu. Při soutěžním kole si samozřejmě hodinky musíte přepnout do turnajového režimu, abyste neporušili pravidla.(G)

 

Garmin Approach S60
CENA od 11 990 korun