Musí se znovu naučit vyhrávat, slyšel Woods od Nicklause

Tiger Woods
Musí se znovu naučit vyhrávat, slyšel Woods od Nicklause

Kdyby si býval tuhle větu vyslechl Tiger Woods ještě před pěti lety, pravděpodobně by nad ní zakroutil hlavou. Jenže věci nabraly rychlý spád. O potížích se zády a klesající formě netřeba znovu a znovu vyprávět. Píše se rok 2018 a pronásledovatel Jacka Nicklause v počtu vyhraných majorů se vrací do míst Zlatého medvěda, kde naposledy vyhrál před šesti lety a taky tu před třemi lety zahrál své nejhorší kolo jako profesionál.


Čekání na další titul se Woodsovi protahuje. Pět let nevyhrál žádný turnaj. Vlastně ani nemohl. Roky strávil na operačních stolech a následnou rekonvalescencí. Sem tam si zahrál nějaký turnaj, ale ve většině případů končil v poli poražených. Takové byly poslední čtyři roky Tigera Woodse.

Poté, kdy se po převratné operaci zad loni podruhé narodil, se letos odehrál velký comeback bývalého krále. V osmi turnajích nové sezóny už Woods ukázal, že nic ze své geniality neztratil, jen ty trofeje, které kdysi sbíral jako jablka ze stromů, už mu nepadají do náruče tak snadno. Ví to i velezkušený Jack Nicklaus.

„Všichni se učíme, jak znovu vyhrávat,“ připomíná osmnáctinásobný major šampion. Také on měl ve své kariéře mezeru mezi jednotlivými triumfy. Na jedno vítězství čekal šest let. Dočkal se ho na Masters v roce 1986.

„Tiger se musí přenést přes tu bariéru bez vítězství,“ dodává Nicklaus. Woods ví, že je blízko, ale zároveň si uvědomuje, že nyní je hon za titulem během na dlouhou trať. „Byla období, kdy vítězství přicházela celkem snadno. Pak byly doby, kdy se vyhrávalo obtížně. Teď je to jiné, protože jsem se vrátil po dlouhé době, kdy jsem vůbec nehrál,“ zmiňuje poslední pauzu Woods.

„Vybavuji si pocity z Valsparu, kde jsem měl velkou šanci vyhrát. To se neomrzí,“ říká Woods, který větří svou další kořist. Dočká se už tento týden na Memorialu Jacka Nicklause?