LETAS na Konopišti? Skvělá příležitost pro nadějné ČEŠKY

LETAS na Konopišti? Skvělá příležitost pro nadějné ČEŠKY

Znovu po roce se v České republice uskuteční turnaj z profesionální série LET Access Series. Turnaj s názvem AXA Czech Ladies Challenge bude hostit golfový resort na Konopišti a znovu půjde o skvělou možnost pro více než dvacet českých hráček střetnout se s nadějnými Evropankami, jejichž vysněnou cílovou stanicí je stejně jako pro Češky LPGA.


„Rozhodnutí uspořádat na našem území mezinárodní profesionální turnaj žen se ukázalo jako správné,“ pochvaluje si prezident České golfové federace Zdeněk Kodejš. ČGF má stejně jako loni k dispozici hrací karty, z nichž některé použije pro svůj turnaj a zbytek vloží do tzv. Player Exchange Programme, čímž umožní start hráček ze zemí, které turnaje LETAS pořádají výměnou za hrací karty pro české hráčky.

Čím dál více Češek má tak šanci okusit atmosféru profesionálních turnajů, z nichž navíc přivážejí skvělé výsledky. Důkazem budiž letos páté místo Jany Melichové na LETAS ve Francii nebo jedenácté místo Patricie Mackové a 25. místo Gabriely Roberty Vítů ve Švýcarsku.

Dějištěm českého turnaje se letos stane golfový resort na Konopišti. O přesunu na zámecké hřiště u Benešova rozhodlo nejen stále vzkvétající hřiště, ale i dostupnost ubytování. „K dispozici je 135 dvoulůžkových pokojů, jen pár metrů to budou mít hráčky k tréninkovým plochám a využít mohou i wellness centrum. Bude o ně skvěle postaráno,“ uvedl prezident Golf Clubu Konopiště Petr Uhlík.

Volbu hřiště si pochvaluje i Petr Žák, majitel agentury GM Pro, která turnaj pořádá. „Čtyřicet minut z letiště dostanou hráčky veškerý komfort. Nebudou se muset složitě přepravovat na hřiště, vše budou mít na dosah. Areál už si pochvalovala i ředitelka série LETAS Diana Barnard,“ řekl Žák.

Letošního ročníku se zúčastní přes dvacet českých hráček. Většina z nich už figuruje mezi přihlášenými, ostatní přibydou do pátku 1. června, kdy je uzávěrka přihlášek. Už teď je ovšem do turnaje přihlášeno 193 hráček, možnost startu však dostane jen 132 golfistek.

Jistotu startu už má letos nejvýraznější česká amatérka, co se týká výsledků, Jana Melichová. Kromě již zmíněného pátého místa na turnaji LETAS ve Francii vyhrála turnaj ze série Czech Golf Amateur Tour na Karlštejně a přemožitelku nenašla ani na Mezinárodním mistrovství České republiky na jamky. Proto není divu, že letošní vynikající formu by ráda využila k dalšímu úspěchu na LETAS. „Letos mám vyšší nároky, na Konopiště už se moc těším,“ zmínila.

Program letošního turnaje zahájí úterní pro-am, večer čeká hráčky players party, ve středu tréninková kola. Turnajová kola jsou v plánu od čtvrtka do soboty. Celková dotace turnaje je 35 tisíc euro, vítězka si odveze 5600 euro.