Šest českých profesionálů na třech frontách v Evropě

Šest českých profesionálů na třech frontách v Evropě

Rakousko, Francie a Švýcarsko. V těchto zemích se v tomto týdnu představí hned šest českých profesionálů. Největší počet (4) hráčů reprezentující Česko zamířil do Rakouska na turnaj Pro Golf Tour. Šideri Váňovou čeká LET ve Francii a Ondřej Lieser si zahraje Challenge Tour ve Švýcarsku.


Po téměř třítýdenní přestávce pokračuje Pro Golf Tour. Ta zamířila do rakouského St. Pöltenu. Krásné vzpomínky má na toto místo Stanislav Matuš, který zde loni turnaj vyhrál. Letos ovšem ve startovní listině chybí.

To ale neznamená, že by chyběla česká vlajka. Turnaj za humny hrají Michal Pospíšil, Cyril Suk, Aleš Kořínek a Lukáš Tintěra, kteří vstupují do prvního kola ve středu 30. května v odpoledních hodinách.

Váňová na společném podniku LET a LETAS ve Francii

Nejvyšší evropská série pro ženy Ladies European Tour a její rozvojová túra LET Access Series znovu spojily síly v pořádání turnaje. V tomto týdnu se ve Francii uskuteční turnaj Jabra Ladies Open, který ale bude poprvé počítat body do žebříčku LET i LETAS.

Kromě toho se ve třech dnech bude hrát také o dvě místa ve startovce pátého ženského majoru roku Evian Championship, který se uskuteční na stejném hřišti Evian Resort Golf Clubu 13. – 16. září. Vítězka se navíc může těšit i na dámské British Open v srpnu. O motivaci má tak postaráno i Češka Šideri Váňová. Turnaj rozehraje prvním kolem ve čtvrtek 31. května.

Lieser na sponzorskou pozvánku na Challenge Tour

Na sponzorskou pozvánku si ve Švýcarsku zahraje druhou evropskou sérii pro muže Ondřej Lieser. Turnaj Swiss Challenge startuje ve čtvrtek 31. května a končit bude v neděli 3. června. Hraje se na hřišti Woodside v Golf Sempachersee vyhlášeném mnoha vodními překážkami. Má par 72 a měří 6567 metrů.

Celková dotace turnaje činí 180 tisíc euro, přičemž vítěz si odkrojí 28 800.