WOODSE připravilo o vítězství puttování, Memorial vyhrál VĚDEC DeChambeau

PGA TOUR
WOODSE připravilo o vítězství puttování, Memorial vyhrál VĚDEC DeChambeau

V dlouhé hře byl nejlepších ze všech, přesto šestý titul na turnaji Memorial nezískal. Tigeru Woodsovi vychladl putter, na greenech minul nezvykle velké množství krátkých puttů. Hlavně proto skončil až třiadvacátý. V Muirfield Village se radoval Bryson DeChambeu, který o svém triumfu rozhodl na druhé jamce play-off.


Zase byl Tiger Woods blízko titulu, ale znovu to nevyšlo. Vítěz 79 turnajů na PGA Tour klepe na dveře jubilejnímu osmdesátému titulu skoro při každém turnaji, kterého se zúčastní. I tentokrát byl až do závěrečné devítky stále ve hře. Jenže to by své šance nesměl promarňovat na greenech.

Ve statistice získaných ran na greenech skončil jinak skvělý puttér Woods předposlední. Zničující byly především neproměněné krátké putty do dvou metrů. Těch zůstalo nevyužito za poslední dvě kola minimálně osm. „Nebyl jsem si tolik jistý liniemi puttů, pocitově jsem byl trochu mimo, proto jsem jich tolik minul,“ vysvětloval Woods.

Naopak velmi spokojený byl se svou hrou z týčka a do greenu. „Trefoval jsem to fakt dobře. Měl jsem šanci zahrát kola hluboko pod par. Celkově je moje hra přesně tam, kde by před US Open měla být,“ zůstává pozitivní 14násobný major šampión, který bude letos v Shinnecocku bojovat o další major, ten poslední získal před deseti lety.

TROFEJ PRO VÍTĚZE UZMUL V PLAY-OFF VĚDEC DECHAMBEAU

V průběhu finálového kola všem odskočil po první devítce Patrick Cantlay. Dostal se na skóre -17 a šel vstříc svému druhému titulu na PGA Tour. Jenže závěrečná devítka 26letému Američanovi nevyšla. Zapsal na ní tři bogey, žádné birdie a nakonec mu o jednu ránu uteklo i play-off.

Do něj se dostali Bryson DeChambeau, Kyle Stanley a na poslední chvíli také Byeong Hun An. Všichni měli po čtyřech kolech skóre -15. DeChambeau mohl o svém víětzství rozhodnout ještě v základní hrací době, ale třímetrový putt do paru neproměnil. Na první jamce rozehrávky odpadl Kyle Stanley poté, co zahrál bogey. Na druhé jamce slavil DeChambeau, který proměnil putt do birdie.

„Je to pravděpodobně mé největší vítězství v kariéře. A to proto, že přišlo na hřišti Jacka Nicklause. Vyhrát tady je něco speciálního. Když jsem sem před pár lety přijel, věděl jsem, že tady budu chtít být úspěšný. Chvíli to trvalo, předtím totiž má hra nebyla tak dobrá, abych mohl vyhrát,“ řekl DeChambeau, který se letos už popáté umístil mezi prvními pěti. Hráči s přezdívkou vědec vítězství přineslo 1,6 milionu dolarů a posun na čtvrté místo ve FedExCupu a na osmé v pořadí pro Ryder Cup.

LEADERBOARD