TIP na golfový TRIP: Bratislava i Záhorie

TIP na golfový TRIP: Bratislava i Záhorie

Kde leží Bratislava asi netřeba příliš vysvětlovat, ale kde se nachází oblast Záhorie, už může být pro leckteré oříšek. My vám rádi napovíme, že se nachází kousek za hranicemi (nejen všedních dní) a nachází se zde řada krásných golfových hřišť.


K nejznámějším patří zřejmě Penati, které se řadí mezi 100 nejkrásnějších evropských hřišť. Naše cesta však začala v hlavním městě, odkud jsme nejdříve vyrazili na prohlídku Golf Resortu Skalica poblíž penzionu Maxim. Golf Resort Skalica je linksové hřiště, kde vás vítr nesmí zaskočit. Jde o poměrně mladé hřiště (funguje od r. 2009), ale i za krátkou dobu svého působení se dostalo na velmi dobrou úroveň jak po stránce kvality hřiště, tak nabízených služeb. Příznivou zprávou je vybudované rozsáhlé zavlažování, které dokáže udržet kvalitu i během horkých letních dní. Navštívíte-li zdejší resort, nechte se zlákat do steak house restaurace v penzionu Maxim, která je vyhlášenou restaurací v širokém okolí. Za dlouhých letních večerů můžete pozorovat západ slunce na terase nebo využít nabídky hřiště a přidat se ke skupině jógínek a jogínů.

Když už budete v této oblasti, dopřejte si návštěvu některých z výrobců nejlepších skalických trdelníků. Uvidíte znatelný rozdíl v přípravě, a tím i chuti, proti trdelníkům, které nabízí pražské stánky. A kdo neholduje sladkému, může vyzkoušet místní červené víno. Doporučili bychom např. Skalický rubín. Malokarpatská oblast je největším producentem vín na Slovensku.

Devět kilometrů od Skalice v malé obci Holíč se nachází další výborná restarace „Collégium“, kde Vám jídlo připraví a na stůl donesou učni z místní hotelové školy. Restaurace má vynikající pověst, z vlastní zkušenosti ji můžeme jen potvrdit. Když už zavítáte až sem, navštivte i zámek, který vás okouzlí svou atmosférou a zachováním původních zdí, zábradlí, kleneb a podzemních chodeb. Zámek je v majetku města, jehož radní se zámek snaží postupně zvelebovat. Vzhledem k jeho rozsáhlým prostorům a nákladným opravám je však rekonstrukce během na dlouhou trať. 

Ze Skalice jsme zamířili na již zmíněný Penati Golf Resort, který nás nadchl proslavenými scenériemi a kouzelnými jamkami. Možnost zahrát si zde by si golfoví nadšenci neměli nechat ujít. Vzhledem k tomu, že hřiště má dvě osmnáctky, doporučujeme přespat v některých z vilek, či apartmánových domů GR Senica, a v případě příznivých klimatických podmínek posedět na terase restaurace a kochat se pohledem na poloostrovní green jamky číslo 18.

Při našem výletu nás zastihlo poněkud horší počasí, a tak jsme uvítali možnost strávit příjemný večer a noc v hotelu Malvázia, který se nachází cca 30 minut od Penati. Odměnou nám byla rodinná atmosféra (hotel nabízí 19 pokojů pro maximálně 44 hostů) a útulné wellness, kde najdete 3 sauny, vířivku a v relaxační zóně i Kneippův chodník.

Druhý den mířily naše kroky směrem k hlavnímu městu Slovenska. Cestou, cca 15 kilometrů od Bratislavy, jsme se zastavili na devítijamkovém hřišti Lozorno, které je hojně využívané práv golfisty z okolí Bratislavy. Jde o příjemné rovinaté tréninkové hřiště, které bychom mohli přirovnat k naší Staré Boleslavi. Po svižné hře se můžete zastavit na oběd v hotelu Pri Mlyne, kde si vychutnáte čarokrásné prostředí a během chvíle máte nutkání tu strávit romantický víkend. A pokud přemýšlíte, kam vyrazit na teambuildingovou akci s firmou, neváhejte, protože hotel Pri Mlyne je ideální volbou. 

V odpoledních hodinách si zajděte do starého města, které vás okouzlí svoji atmosférou, mnoha historickými památkami a velkou nabídkou restaurací vybízejících k posezení u vína. Pokud Vám zbyde ještě nějaký čas, nenechte si ujít návštěvu bratislavského hradu, otočné televizní věže na Kamzíku či sky walk „UFO“. Ten jsme za vás vyzkoušeli i my a kdo má rád adrenalin a vyhledává zážitky, měl by unikátní procházku ve výšce 85 m nad zemí zařadit do svého programu.

A protože cesta zpět do rodné vlasti bývá, zejména po D1, dlouhá, prodlužte si pobyt v této oblasti o hru na dalším 18jamkovém hřišti Hrubá Borša. Toto hřiště bylo otevřeno v r. 2013 a my jej řadíme k velmi hezkým a zajímavým hřištím, kde se nudit rozhodně nebudete. Ačkoliv je hřiště vystavěno na rovině, fairwaye i greeny jsou značně zvlněné, plné bunkrů a částěčně vedené kolem vodních ploch. Vaším štěstím jsou široké fairwaye a pro dámy vhodně umístěná odpaliště.

Hezkou hru a příjemné zážitky na Vašich cestách. 

 

Doporučené odkazy:

 

HŘIŠTĚ

Golf Resort Skalica

Penati Golf Resort

Golf Lozorno

Green Resort Hrubá Borša

 

UBYTOVÁNÍ

Penzión Maxim

Hotel Malvázia

Golf Residence Senica

Boutique hotel Pri mlyne

Hotel Lindner

 

ZÁŽITKY

Pečení skalického trdelníku

Holíčský zámek

Škodáčkův mlýn

Gazdovská dedinka Abeland

SKY walk UFO

 

OSTATNÍ

Región Záhorie

Slovakia Travel

Bratislava