Klára Spilková při premiéře na US Open neprošla cutem

Klára Spilková
Klára Spilková při premiéře na US Open neprošla cutem

První americký major v letošní sezóně končí pro Kláru Spilkovou předčasně. Česká profesionálka zahrála dvě kola za 75 ran a se skóre šest ran nad par neprošla cutem o dvě rány. Po třítýdenní misi v USA se Spilková vrací domů a bude se připravovat na další major KPMG Women’s PGA Championship.


Klára Spilková otevřela účet dámského US Open 75 ranami ve čtvrtek. V pátek odehrála jen deset jamek, na kterých nabrala další tři rány. Pak byla hra přerušena kvůli bouřkám stahujícím se nad hřištěm Shoal Creek. K dohrávce se hráčky dostaly znovu v sobotu, i když i ta byla kvůli dešti odložena. Na zbylých jamkách zahrála Klára dvě birdie a dvě bogey.

„Nechala jsem na hřišti vše, co jsem mohla. Pár puttů tam sice spadlo, ale nakonec to nevyšlo podle představ. Jinak to byl moc fajn týden a jsem ráda, že jsem si mohla zahrát turnaj kategorie major. Byla to obrovská zkušenost. Hřiště bylo hodně náročně postavené, hlavně pin pozice. Děkuji vše za podporu, hodně lidí mi psalo a drželo palce,” řekla Klára Spilková.

Po třech týdnech na turnajích v USA se česká hráčka nyní vrací domů a po krátkém odpočinku se bude připravovat na další americký major, KPMG Women´s PGA Championship, který ji čeká od 29. června v Illinois.

LEADERBOARD