Rozmrzelý WOODS po 67 ranách: Hravě to mohlo být 62 nebo 63

Tiger Woods
Rozmrzelý WOODS po 67 ranách: Hravě to mohlo být 62 nebo 63

Nestává se často, aby byli hráči po kole za 67 ran zklamaní. Tiger Woods však měl po druhém kole turnaje Memorial, které zvládl pět ran pod par, důvod být mírně skleslý. Na greenech neproměnil hned pět relativně krátkých puttů. I proto vystoupal pořadím „jen“ o 23 míst na dělenou 24. příčku. Diváky dostal do varu na jedenáctce, kde poslal míček třetí ranou do jamky z 95 yardů a slavil eagle.


Páteční kolo pro něj nezačalo dobře. Hned na jedničce minul první krátký putt a do skórkarty musel zapisovat bogey. Berdíkem na trojce se vrátil na skóre v paru a od té chvíle na hřišti dominoval. Na první devítce zahrál tři pod par. To nejlepší ale mělo teprve přijít.

Na pětiparové jedenáctce si po drivu do roughu jen přihrál na lay up. Z ideální pozice na fairwayi z 95 yardů od jamky vykouzlil ránu, na kterou všichni fanoušci bývalé světové jedničky od návratu po zranění čekali. Ránu sand wedží umístil za jamku a back spin pomohl míčku do jamky – eagle. Diváci kolem jedenáctého greenu jásali.

Neméně pozoruhodnou ránu si schoval na tříparovu dvanáctku. Míček po odpalu jen škrtnul o praporek a skončil dva metry za jamkou. Pak se ozval klakson, který hru přerušil. K hřišti Muirfield Village se totiž blížila bouřka. Hráči se vrátili zpět o hodinu a půl. Woods ale dvoumetrový putt neproměnil.

Ještě kratší putt do birdie měl na třináctce, míček z metru a půl jen obkroužil jamku. S delšími putty si naopak Woods věděl rady. Na patnáctce proměnil čtyřmetrový do birdie, ale když měl na šestnáctce putt lehce přes dva metry, minul. O jamku později nedal metrový putt a zapsal zbytečné bogey.  Nadějný pokus na osmnáctce zůstal nevyužit, Woods dokončil i přes řadu neproměněných puttů skvělé kolo za 67 ran.

„Neputtoval jsem dobře. Mohlo to být hravě 62 nebo 63, místo toho je to 67,“ prohlásil zklamaně. Woods přiznal, že největší obavy měl z přerušení a z toho, aby jeho tělo nevychladlo a nezablokovala se mu záda. “Zní to divně, ale bylo to mé první přerušení hry od poslední operace. Trochu jsem se bál, jak se budu cítit. Vůbec jsem si nesedl, pořád jsem se hýbal, aby tělo zůstalo ve správné provozní teplotě,“ zmínil.

Kromě krátkých puttů byl Woods spokojen se vším. „Skoro všechno jsem měl pod kontrolou. Bohužel jsem ale neproměňoval putty, minul jsem několik krátkých, což se mi normálně nestává. Tohle potřebuji o víkendu zlepšit. Pak budu mít skvělou šanci turnaj vyhrát,“ ví Tiger.

Woods je se skóre -5 šest ran od vedoucích hráčů Kyle Stanleyho a Joaquína Niemanna. Jen pár úderů za lídry číhají další velká jména: Jason Day, Henrik Stenson, Justin Rose, Dustin Johnson, Bubba Watson. Cutem prošel bez potíží po skvělých 66 ranách Phil Mickelson, daleko víc se zapotil Rory McIlroy, který prošel cutem přesně na ránu. Naopak se s turnajem rozloučil po dvou kolech Jordan Spieth.

LEADERBOARD