Startuje AXA Czech Ladies Challenge na Konopišti. I s 25 Češkami

LETAS
Startuje AXA Czech Ladies Challenge na Konopišti. I s 25 Češkami

Je to tady. Už zítra ráno se na Konopišti rozezní první odpaly hráček LET Access Series, druhé nejvyšší profesionální evropské soutěže žen. Vedle nich se na domácí půdě představí i 25 českých hráček, které si brousí zuby na kvalitní umístění.


Turnaj LETAS na českém území pořádá druhým rokem v řadě Česká golfová federace a společnost GM Pro. Díky nim si může řada nadějných amatérek i začínajících profesionálek vyzkoušet atmosféru velkého turnaje a srovnat se s evropskými hráčkami.

Turnaj se hraje od čtvrtka 14. do soboty 16. června v golfovém resortu na Konopišti na hřišti Radecký, na němž mohly hráčky trénovat v pondělí. V úterý byl na programu Pro-Am, který se svým týmem, jenž tvořili tři rekreační hráči a profesionálka, ovládla ve formátu Texas scramble Angličanka Rosie Davis.

Kromě toho padlo i první hole-in-one. Na jamce číslo 6 ho zahrála Nicole García. Stejně jako na Casa Sereně loni si mohly golfistky užít i hráčskou party.

Ve středu čekalo 132 účastnic oficiální tréninkové kolo. Ve čtvrtek vstoupí do prvního kola turnaje také 20 českých amatérek a pět profesionálek.

ČESKÉ HRÁČKY: profesionálky - Michaela Valášková, Eva Koželuhová, Kateřina Krásová, Šideri Váňová, Lucie Hinnerová, amatérky - Sára Kousková, Kateřina Vlašínová, Hana Ryšková, Jana Melichová, Gabriela Roberta Vítů, Patricie Macková, Sarah Hricíková, Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Marie Luňáčková, Františka Luňáčková, Agáta Vahalová, Kristýna Abrahamová, Tereza Chlostová, Karolína Krásová, Magdalena Červinková, Lucie Harcubová, Kateřina Dolečková, Michaela Fabiánková, Tereza Sasýnová