WOODS přijel na US Open se dvěma puttery. A vysvětlil jachtu

Tiger Woods
WOODS přijel na US Open se dvěma puttery. A vysvětlil jachtu

Tiger Woods moc dobře ví, kde ho momentálně tlačí bota. Na greenech to na turnaji Memorial nebylo ono, a tak si do Shinnecock Hills, kde se už ve čtvrtek rozejdou hráči k prvnímu kolu US Open, přivezl dva puttery. Jeden „na doma“ a druhý turnajový. Velký poprask vzbudila jeho zaparkovaná jachta v blízkosti hřiště. Na tiskové konferenci v úterý vysvětlil, proč ji upřednostnil před hotelem.


„Některým hráčům trvá cesta na hřiště dvě a půl až tři hodiny, takže je docela reálné, že můžou zmeškat tee time. Je tu docela provoz, někdo vás může ťuknout. Není vyloučené, že můžete přijet pozdě,“ vysvětluje Woods složitou dopravu na hřiště.

Proto se rozhodl vyhnout největším zácpám a svou jachtu za 440 milionů, o které mluví jako o loďce, ustájil v Sag Harboru jen 30 minut od hřiště.

TIGER ZKOUŠÍ DVA PUTTERY

Bývalá světová jednička měla před dvěma týdny až nezvykle velké problémy s puttováním. Kritické pro něj byly především krátké putty, které často neproměňoval. Do dějiště US Open tak přicestoval se svým turnajovým putterem i putterem pro doma, s nímž trénuje na svém soukromém hřišti.

„Doma používám pár putterů s dováženou patkou, mám totiž rád pohyb špičky hlavy. Těmito puttery trénuji doma celou svou kariéru. S turnajovým putterem chci mít pak stejný pocit v prstech,“ vysvětluje Woods svou rutinu.

Jistě není náhodou, že Woods v tréninkových kolech hrál v jednom flightu se Stevem Strickerem, ale i Jordanem Spiethem. Oba jsou vynikající puttéři a zvláště Stricker Tigerovi při puttování vždycky dával cenné rady. 

Před dvěma týdny si vítězství proputtoval. Ve statistice získaných či ztracených úderů na greenech ztratil téměř osm ran. „Nad těmi putty jsem se necítil dobře. Neviděl jsem dráhu puttu, greeny byly rychlé. Prostě jsem nezahrál moc dobrých puttů,“ komentoval.

Vrátí se Woods ke svému puttovacímu standardu na Shinnecock Hills? Uvidí se už v prvním kole ve čtvrtek.